ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο Τσίπρας θέλει προανακριτική για την Novartis

Ο Τσίπρας θέλει προανακριτική για την Novartis Facebook Twitter
1

Η βούληση του πρωθυπουργού και προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά τις διαβουλεύσεις των τελευταίων ημερών είναι να προτείνει στην ΚΟ που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή για όλα τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στην δικογραφία.

Αυτό ανακοίνωσε ο Δ. Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σημείωσε ότι η προανακριτική επιτροπή εφόσον συγκροτηθεί, θα αποφασίσει κατά το νόμο για όλα τα νομικά και πραγματικά ζητήματα που θα τεθούν ενώπιον της.

«Τα πράγματα έχουν πλέον πάρει το δρόμο τους. Οι κοινοβουλευτικές ομάδες μελέτησαν τη δικογραφία. Διερευνήσαμε τις επιλογές. Η βούληση του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις διαβουλεύσεις είναι να προτείνει τη συγκρότηση προανακριτικής για όλα τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Όπως είπε, η επιτροπή θα αποφασίσει κατά το νόμο για όλα τα νομικά και πραγματικά θέματα. «Ο σεβασμός στο τεκμήριο της αθωότητας είναι αδιαπραγμάτευτος αλλά έχουμε πολιτική και ηθική υποχρέωση να το ερευνήσουμε. Δεν θα επιδοθούμε κυνήγι μαγισσών».

Κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να δείξουν υπευθυνότητα και να σταματήσουν τις προσβολές στη Δικαιοσύνη.

«Ο σεβασμός στο κράτος δικαίου δεν μπορεί να είναι α λα καρτ», είπε.

Έκανε λόγο για «πανικό» του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος, όπως είπε, «επιχειρεί να πλήξει την αξιοπιστία της δικαιοσύνης και να τρομοκρατήσει τους μάρτυρες». «Ευθέως ο κ. Μητσοτάκης να ονοματίσει ποιους εννοεί για σκευωρία. Περιμένουμε σαφείς απαντήσεις από τη ΝΔ».

Πολιτική
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM