Απεργία την Πρωτομαγιά

Υπόθεση Novartis: Σε τροχιά σύγκρουσης κυβέρνηση και εμπλεκόμενοι - «Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό από τη δικογραφία

Υπόθεση Novartis: Σε τροχιά σύγκρουσης κυβέρνηση και εμπλεκόμενοι - «Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό από τη δικογραφία Facebook Twitter
1

Με φόντο το σκάνδαλο της Novartis και ενώ η πολιτική κόντρα κορυφώνεται συνεδριάζει σήμερα, Τετάρτη, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00, στο γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Το συγκρουσιακό κλίμα με φόντο της δικογραφία αποτυπώνεται και στην ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος άφησε αιχμές για τους πολιτικούς που όπως είπε ενώ επικαλούνται τον πατριωτισμό την ίδια ώρα τα ονόματά τους φιγουράρουν σε δικογραφίες.

«Αν χρειάζεται σήμερα, τώρα, κάτι η πατρίδα απ' όλους μας, μέχρι και από τον τελευταίο Έλληνα, αυτό είναι ένας σύγχρονος, αποφασιστικός, ανυποχώρητος, πατριωτισμός. Ένας πατριωτισμός που απαντά στη δύσκολη συγκυρία όχι με όρους εμπρηστικής ρητορείας, αλλά με όρους καθημερινής αρετής» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια επικαλέστηκε τον Κωστή Στεφανόπουλο χρησιμοποιώντας τη φράση του αείμνηστου προέδρου: «Ούτε λόγος βέβαια για πατριωτισμό και τιμή για όσους παραβαίνουν τον νόμο και παραβιάζουν τη συνείδησή τους, ζητώντας και λαμβάνοντας ωφελήματα που δεν δικαιούνται. Υπάρχει τεράστια διαφορά στάσης απέναντι στην πατρίδα, όση μεταξύ ήθους και πανουργίας, μεταξύ αυτού που προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο από τη θέση που κατέχει, και αυτού που την εκμεταλλεύεται για το δικό του συμφέρον. Ο πρώτος είναι άξιος κάθε σεβασμού, ο δεύτερος πρέπει να υφίσταται αυστηρές κυρώσεις και τη βαθιά περιφρόνησή μας.»

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε επίκαιρα τα λόγια αυτά σημειώνοντας «δεν μπορεί να υπάρξει πατριωτισμός των Panama papers, των offshore, του λαδώματος, της διαπλοκής, της εξαπάτησης του κράτους, της ιδιοποίησης του δημοσίου χρήματος, της μίζας και της διαφθοράς».

«Είναι εγκληματικά υποκριτικό, πολιτικοί άνδρες, από τη μια να επιδίδονται σε διαγωνισμό πατριωτισμού, και από την άλλη να θεωρούν νόμιμη και ηθική την αναγραφή των ονομάτων τους σε καταλόγους φοροδιαφυγής. Ή να καταγγέλλουν ως πολιτική δίωξη την αναφορά των ονομάτων τους σε κακουργηματικές δικογραφίες» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του ο πρωθυπουργός τόνισε «ο πατριωτισμός δεν είναι δήλωση και ρητορεία. Ούτε στάση προσοχής στην έπαρση της σημαίας. Ο πατριωτισμός είναι πράξη καθημερινής αρετής. Συμβολής στα βάρη του κράτους. Έμπρακτης καταδίκης κάθε φαινομένου διαφθοράς και ιδιοτέλειας. Διαρκούς σεβασμού στον διπλανό μας και στις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου. Και πάνω από όλα τιμιότητας» σημείωσε.

Μηνύσεις και πυρά από όλους τους εμπλεκόμενους

 

Απροκάλυπτες θεσμικές εκτροπές και συκοφαντίες καταγγέλλουν οι εμπλεκόμενοι πολλοί εκ των οποίων έχουν προαναγγείλει πως σήμερα θα καταθέσουν μηνύσεις.

Πηγές της ΝΔ εκτιμούν ότι από μια πρώτη ανάγνωση της δικογραφίας δεν προκύπτει κανένα συγκεκριμένο αντικειμενικό εύρημα (λογαριασμοί ή έγγραφα) που να δικαιολογεί τις εσπευσμένες αξιολογικές κρίσεις της κυβέρνησης, η οποία έχει προδικάσει ακόμη και το αποτέλεσμα της εν εξελίξει διαδικασίας.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως όλες οι κατηγορίες στηρίζονται σε τρεις ανώνυμες μαρτυρικές καταθέσεις οι οποίες δόθηκαν τις τελευταίες τρεις εβδομάδες (υπάρχει μόνον μία μαρτυρία τον προηγούμενο Νοέμβριο).

«Η επισήμανση αυτή δεν γίνεται καθόλου τυχαία, καθώς εδώ και περίπου ένα χρόνο συγκεκριμένα δημοσιεύματα του, ελεγχόμενου από το Μαξίμου, Τύπου, είχαν προαναγγείλει το περιεχόμενο των εν λόγω καταθέσεων. Ας σημειωθεί δε, ότι η τελευταία κατάθεση δόθηκε μόλις την περασμένη Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, ημέρα που είχε ήδη κυκλοφορήσει η εφημερίδα Ντοκουμέντο, η οποία περιέλαβε στο ρεπορτάζ της και τη συγκεκριμένη κατάθεση, πριν καν ο μάρτυρας μεταβεί στην Εισαγγελέα διαφθοράς» τονίζουν χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας παράλληλα πως από κανένα απολύτως στοιχείo της δικογραφίας δεν προκύπτει ότι η εμπλοκή των δέκα πολιτικών προσώπων έχει γίνει από το FBI, όπως ψευδώς ισχυρίζονται από χθες κυβερνητικοί παράγοντες για να προσδώσουν αξιοπιστία στις καταγγελίες τους.

«Όλες ανεξαιρέτως οι μαρτυρίες στις οποίες στηρίζονται οι κατηγορίες είναι ανώνυμες, δόθηκαν στην Ελλάδα, και κανένας εκ των τριών ανωνύμων μαρτύρων δεν ισχυρίζεται καν ότι μετείχε σε διαδικασία χρηματισμού. Και οι τρεις υποστηρίζουν ότι "άκουσαν", "τους είπαν", "υποθέτουν", "εικάζουν"» δηλώνουν στη ΝΔ.

Σημειώνεται από τη ΝΔ ότι η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους, ο πρόεδρος της Βουλής αρνήθηκε χθες να δοθούν αντίγραφα ακόμη και στους βουλευτές της αρμόδιας εξεταστικής επιτροπής, παρά το γεγονός ότι τα μέλη της ομόφωνα το ζήτησαν. Επιπλέον, όπως λένε, ο πρόεδρος της βουλής αρνήθηκε να δοθεί η δικογραφία στη δημοσιότητα, όπως αξίωσε η ΝΔ για να πληροφορηθούν όλοι οι πολίτες το περιεχόμενό της.

«Η απαράδεκτη αυτή πρακτική είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι στοχεύει αποκλειστικά στη δημιουργία εντυπώσεων, καθώς αποσπασματικές διαρροές στον Τύπο υπήρξαν (εμφανώς από την κυβέρνηση) ήδη από χθες το πρωί, δηλαδή πριν καν διαβιβαστεί η δικογραφία στη βουλή» τονίζοντας επισημαίνοντας παράλληλα πως προκαλεί εύλογες απορίες ότι στις 2 Φεβρουαρίου του 2017 σε δηλώσεις του στη βουλή ο κ. Αλ. Τσίπρας υποστήριξε επί λέξει ότι "καθοριστικός παράγοντας στο σκάνδαλο «novartis» υπήρξε το γεγονός ότι η χώρα μας αποτελούσε χώρα αναφοράς για τον καθορισμό της τιμής των φαρμάκων σε άλλες 55 χώρες" και ότι "μια υψηλή τιμή στη χώρα μας εξασφάλιζε αυξημένα κέρδη σε αυτές τις χώρες για τις εταιρείες".

Χαρακτηρίζουν μάλιστα παράδοξο ότι το προφητικό αυτό επιχείρημα του πρωθυπουργού το επικαλείται σήμερα η κυβέρνηση ως βασικό συμπέρασμα της δικογραφίας που σχηματίστηκε εκ των υστέρων.

Η ΝΔ, τέλος, δηλώνει πως επιθυμεί να διερευνηθεί το ταχύτερον δυνατόν το επονομαζόμενο σκάνδαλο της Novartis και αυτό γιατί, όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, «το μόνο σίγουρο σκάνδαλο που έχει αναδειχθεί μέχρι στιγμής από την δικογραφία, είναι η εξόφθαλμη εμπλοκή της κυβέρνησης στην εν εξελίξει έρευνα της Δικαιοσύνης και η κατάφωρη παραβίαση της διάκρισης των εξουσιών εκ μέρους της».

Ο Σαμαράς κάνει μήνυση σε Τσίπρα και Παπαγγγελόπουλο

 

Τους τόνους της σύγκρουσης ανεβάζει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και θα προχωρήσει σε μήνυση κατά του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Σε δηλώσή του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Καταθέτω αύριο στον Άρειο Πάγο μήνυση κατά του ετοιμόρροπου Τσίπρα και κατά του πρώην αρχηγού της ΕΥΠ επί Νέας Δημοκρατίας που σήμερα είναι υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και των συνεργών τους, εντός και εκτός του δικαστικού σώματος. Καταλαβαίνω ότι τους ενοχλεί η παρουσία μου. Τώρα θα καταλάβουν και εκείνοι ότι θα τους πάω μέχρι τέλους».

Χθες ο κ. Σαμαράς είχε δηλώσει μέσω Twitter: «Πληροφορήθηκα τη νέα συκοφαντία του κ. Τσίπρα κατά του προσώπου μου. Και μάλιστα από κατασκευασμένες μαρτυρίες ανωνύμων. Επειδή η συκοφαντία είναι το όπλο των δειλών, τους λέω πως εμένα δεν με αγγίζουν! Να είναι βέβαιοι ότι οι συκοφάντες και όσοι είναι από πίσω θα λογοδοτήσουν οι ίδιοι στη δικαιοσύνη».

Λοβέρδος: Ενορχηστρωτής της υπόθεσης Novartis ο Τσίπρας

«Σε καμία περίπτωση από το περιεχόμενο του φακέλου δεν προκύπτει πως υπάρχουν προστατευόμενοι μάρτυρες. Πρόκειται για γελοιότητες» δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Εξήγησε ότι "Δεν μπορεί όλοι αυτοί οι μάρτυρες να κατέθεσαν τέλη Νοεμβρίου του 2017 και μέχρι την Κυριακή του συλλαλητηρίου, ενώ παράλληλα βρίσκονταν σε εξέλιξη θέματα όπως η υπόθεση των βλημάτων οι οβίδες και τα συλλαλητήρια". Σημείωσε δε ότι "Έχει δοθεί στους μάρτυρες κατηγορίας ένα καθεστώς προστασίας που είναι πρόσκαιρο".

Κάλεσε μάλιστα τους «κουκουλοφόρους» μάρτυρες να έρθουν στην Βουλή για να μπορέσουν, όσοι κατηγορούνται να έρθουν σε αντιπαράθεση μαζί τους. «Θα κάνω μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Αυτοί οι συμμορίτες που διοργάνωσαν αυτό, θα δώσουν λόγο», τόνισε. Χαρακτήρισε τέλος ενορχηστρωτή του όλου θέματος τον Αλέξη Τσίπρα.

«Κραυγαλέα» παραβίαση της διάκρισης των εξουσιών καταγγέλλει ο Βενιζέλος

 

Για βάρβαρη προσβολή των θεμελιωδών θεσμών του κράτους δικαίου με αφορμή την υπόθεση της Novartis, κάνει λόγο ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλά για «κραυγαλέα παραβίαση η αρχή της διάκρισης των εξουσιών» με την επίσκεψη του κυβερνητικού εκπροσώπου στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να ενημερωθεί για την επικείμενη διαβίβαση της δικογραφίας. Παράλληλα, εντοπίζει παράβαση της αρχής της μυστικότητας της προδικασίας, με την «άτυπη» ενημέρωση των εκπροσώπων των ΜΜΕ από τους εισαγγελείς που χειρίστηκαν την προκαταρκτική εξέταση.

Αναλυτικά η επιστολή του Ευάγγελου Βενιζέλου

«Προς Τον Πρόεδρο της Βουλής Κύριο Νίκο Βούτσ

Κύριε Πρόεδρε,

παρακολουθώ από εχθές να εξελίσσεται μια βάρβαρη προσβολή των θεμελιωδών θεσμών του κράτους δικαίου με αφορμή την υπόθεση Novartis.

Επίσκεψη του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στην Εισαγγελέα του ΑΠ προκειμένου να ενημερωθεί για την επικείμενη διαβίβαση της δικογραφίας, με αποτέλεσμα να παραβιάζεται κραυγαλέα η αρχή της διάκρισης των εξουσιών!

Ενημέρωση του απολύτως αναρμόδιου Πρωθυπουργού επί του περιεχομένου του φακέλου από τον Υπουργό Δικαιοσύνης που είναι αρμόδιος μόνο για την άμεση διαβίβαση του φακέλου στη Βουλή χωρίς μελέτη και αξιολόγηση και από τον απολύτως αναρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό που δεν μπορούσε να έχει καν επαφή με τη δικογραφία !

Βαρύγδουπες δηλώσεις ότι ο φάκελος διαβιβάζεται στη Βουλή με εντολή του Πρωθυπουργού ενώ η διαβίβαση γίνεται αυτομάτως κατ´ επιταγή του Συντάγματος και χωρίς καμία ποινική αξιολόγηση.

«Άτυπη» ενημέρωση των εκπροσώπων των ΜΜΕ από τους εισαγγελείς που χειρίστηκαν την προκαταρκτική εξέταση κατά παράβαση της αρχής της μυστικότητας της προδικασίας.

Επιπλέον έχει προηγηθεί επί μήνες ορυμαγδός σχολίων, υπαινιγμών, πολιτικών απειλών προκειμένου να δημιουργηθεί η επικοινωνιακά αναγκαία ατμόσφαιρα.

Το παράλληλο χρονοδιάγραμμα κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων και «εντυπωσιακών» δικονομικών ενεργειών νομίζω ότι εξηγεί πολλά πράγματα.

Μετά από όλα αυτά έχουν πλέον καταπέσει όλες οι θεσμικές εγγυήσεις που προβλέπονται από το Σύνταγμα, τον Κανονισμό της Βουλής και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Είναι αστείο η Βουλή, επιμένοντας στην τυπική εφαρμογή διατάξεων που ήδη ευτελίστηκαν, να ανεχθεί επιλεκτικές διαρροές, φήμες και μύθους.

Επειδή προσωπικά το ζήτημα με αφορά μόνο από την πλευρά των θεσμών και της καταδίωξης των συκοφαντών και εκείνων που τους υπέθαλψαν πολιτικά και δικονομικά, ζητώ από εσάς και τη Διάσκεψη των Προέδρων να δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα το σύνολο του φακέλου που διαβιβάστηκε, όπως διαβιβάστηκε, στη Βουλή.

Μόνη εγγύηση είναι η απόλυτη διαφάνεια και η δημοσιότητα των διαδικασιών. Χωρίς μυστικοπάθειες και κουκουλοφόρους ανώνυμους μάρτυρες που προστατεύονται από την βάσανο της δημόσιας εξέτασης.

Παρακαλώ να ενημερώσετε για την επιστολή μου αυτή τη Διάσκεψη των Προέδρων και την Ολομέλεια.

Με εκτίμηση

Ευάγγελος Βενιζέλος»

 

 

Οι καταθέσεις μαρτύρων στη δικογραφία

Στη Βουλή έφτασε χθες η δικογραφία για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis Hellas, η οποία αφορά δύο πρώην πρωθυπουργούς και οκτώ πρώην υπουργούς.

 

Σε έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας, ανακοινώθηκε από την αντιπρόεδρο του Σώματος Τασία Χριστοδουλοπούλου, η διαβίβασή της.

Η δικογραφία είχε σταλεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στο υπουργείο Δικαιοσύνης βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, προκειμένου με τη σειρά του να τη διαβιβάσει στη Βουλή και να διερευνηθούν τυχόν αδικήματα που αφορούν παθητική δωροδοκία, δωροληψία και απιστία σχετικά με την υπηρεσία.

Τα πολιτικά πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και ανακοινώθηκαν στην Ολομέλεια αφορούν τους:

Αντώνη Σαμαρά, πρωθυπουργό από την 20-6-2012 έως την 26-1-2015,
Παναγιώτη Πικραμμένο, πρωθυπουργό από την 16-5-2012 έως την 20-6-2012,
Δημήτρη Αβραμόπουλο, υπουργό Υγείας από το έτος 2006 έως το έτος 2009,
Ανδρέα Λοβέρδο, υπουργό Υγείας από την 7-9-2010 έως την 17-5-2012,
Ανδρέα Λυκουρέντζο, υπουργό Υγείας από την 21-6-2012 έως την 25-6-2013,
Μάριο Σαλμά, αναπληρωτή υπουργό Υγείας από την 22-6-2012 έως την 23-6-2013,
Άδωνι Γεωργιάδη, υπουργό Υγείας από την 25-6-2013 έως την 9-6-2014,
Γιάννη Στουρνάρα, υπουργό Οικονομικών από την 5-7-2012 έως την 10-6-2014,
Ευάγγελο Βενιζέλο, υπουργό Οικονομικών από την 17-6-2011 έως την 21-3-2012 και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης από την 25-6-2013 έως την 25-1-2015 και
Γεώργιο Κουτρουμάνη, υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης από τον Ιούνιο του 2011 έως το Μάιο του 2012,

 

 

 

Σε καταθέσεις μαρτύρων που έχουν τεθεί σε καθεστώς προστασίας, οι οποίες δεν συνοδεύονται από άλλα επιβεβαιωτικά στοιχεία, στηρίζεται κυρίως η δικογραφία για την υπόθεση με τις παράνομες πληρωμές της πολυεθνικής εταιρείας Novartis, που έχει πυροδοτήσει το πολιτικό σκηνικό, γράφει η Καθημερινή.

Οι τρεις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων περιέχουν στοιχεία για αποδοχή παράνομων πληρωμών από όλο το φάσμα των πολιτικών, δέκα τον αριθμό, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στο εισαγγελικό έγγραφο.

Οι παράνομες πληρωμές, κατά τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, περιγράφονται ότι ανέρχονται σε ποσά που αγγίζουν τα 50 εκατ. ευρώ σε χρονικό διάστημα από το 2007 έως το 2015, με ιδιαίτερη έμφαση στις καταθέσεις κατά την περίοδο προ μνημονίων, όπως διευκρίνιζε δικαστική πηγή.

Σύμφωνα μάλιστα με τις καταθέσεις, το μεγαλύτερο ποσό των χρημάτων, περί τα 40 εκατ. ευρώ, φέρεται να έχει διακινηθεί για την υπόθεση των εμβολίων, ενώ για μετά το 2010 τα διακινούμενα ποσά κυμαίνονται περίπου από 5 ώς 10 εκατ. ευρώ.

Πέραν των προστατευόμενων μαρτύρων στη δικογραφία περιλαμβάνονται και καταθέσεις άλλων 17 μαρτύρων και στοιχεία που έχουν αντληθεί από τις αμερικανικές αρχές.

Συνολικά, περί τα 30 άτομα φέρεται να έχουν προς το παρόν εμπλοκή στην υπόθεση, όχι μόνον της Novartis αλλά και άλλων φαρμακευτικών εταιρειών οι πρακτικές των οποίων διερευνώνται. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκουν σε πρώην γ.γ. υπουργείων, σε μέλη επιτροπών που έχουν αρμοδιότητα για τον καθορισμό των τιμών των φαρμάκων αλλά και σε συμβούλους ή συνεργάτες πολιτικών.

Οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες που αποτελούν και τον βασικό πυλώνα της δικογραφίας για τους πολιτικούς, αναφέρονται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, περιγράφοντας ποσά και «οχήματα» παράνομων πληρωμών. Oπως προκύπτει από πληροφορίες προσώπων από όλο το πολιτικό φάσμα που είχαν πρόσβαση στη δικογραφία, οι μάρτυρες φέρεται να καταθέτουν, μεταξύ άλλων, ότι χρήματα έλαβε σε βαλίτσα με τρέιλερ και σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς στο Μαξίμου, ενώ για τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παν. Πικραμμένο αναφέρεται ποσό 100.000 ευρώ χωρίς να προσδιορίζεται ο τρόπος της καταβολής.

Σε άλλο σημείο των καταθέσεων αναφέρονται τα ονόματα του Ευ. Βενιζέλου, του Ανδρ. Λοβέρδου και του Δημ. Αβραμόπουλου για τους οποίους οι μάρτυρες υποστηρίζουν ότι πήραν διάφορα ποσά μέσω στενών τους συνεργατών ή μέσω εταιρειών.

Ειδικότερα για τον κ. Αβραμόπουλο, για τον οποίο οι μάρτυρες εκτιμούν πως υπήρξε αποδέκτης των μεγαλύτερων ποσών –κατά την εκδοχή τους από τη σύμβαση για τα εμβόλια μπορεί να υπήρξε «μίζα» έως 40 εκατ. ευρώ, χωρίς να προκύπτει ότι πήγε σε ένα πρόσωπο–, γίνεται λόγος για διακίνηση μέσω συνεργάτη του ή εταιρείας.

Σε ό,τι αφορά τον Αδ. Γεωργιάδη υπάρχει κατάθεση για 2 εκατ. ευρώ και μικρότερα ποσά, ενώ ανάλογη αναφορά για 1 εκατ. υπάρχει για τον διοικητή της ΤτΕ Γ. Στουρνάρα σε μετρητά και άλλα μέσω εταιρείας.

Επίσης, για δεσμίδες με λεφτά γίνεται αναφορά για τον πρώην υπουργό Μ. Σαλμά, ενώ οι μάρτυρες διατυπώνουν την εκτίμηση ότι τουλάχιστον 200.000 ευρώ δόθηκαν στον κ. Ανδρ. Λυκουρέντζο. Για τον κ. Βενιζέλο δεν υπάρχει κατάθεση για συγκεκριμένο ποσό, αλλά γίνεται αναφορά σε πολιτικούς του φίλους.

Πολιτική
1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αν όλα αυτά που ακούγονται ισχύουν, οφείλει η δικαιοσύνη να τους βάλει μέσα ή τουλάχιστον να αναγκαστούν να δώσουν περιουσίες στο δημόσιο, μήπως και αξιοποιηθούν από εμάς τους τίμιους (;) πολίτες που υπομένουμε τις δικές σας λαμογιές τόσα χρόνια.