Απεργία την Πρωτομαγιά

Τσίπρας και Τραμπ στη διευρυμένη συνάντηση - Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας σε μια πολύ σημαντική περιοχή

Τσίπρας και Τραμπ στη διευρυμένη συνάντηση - Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας σε μια πολύ σημαντική περιοχή Facebook Twitter
0

Στον Λευκό Οίκο βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, όπου αυτή την ώρα πραγματοποιείται διευρυμένη συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και άλλους αμερικανούς αξιωματούχους.

«Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας σε μια πολύ σημαντική περιοχή. Έχουμε κοινά συμφέροντα και αξίες», αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός με φωτογραφία από την αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου όπου πραγματοποιείται η διευρυμένη συνάντηση.

Την εξαιρετική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά την έναρξη των διευρυμένων συνομιλιών. «Έχετε κάνει πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα», είπε ο Τραμπ στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ αναφερθείς στο ρεκόρ που έχει καταγράψει η Ελλάδα στον τουρισμό, σχολίασε ότι πρέπει να δοθούν τα εύσημα γι' αυτό στον πρωθυπουργό. «Είμαστε μαζί σας», σημείωσε.

«Ανυπομονούμε για τις συζητήσεις και τη συνεργασία» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, για να σημειώσει ότι «είναι μοναδική στιγμή για να ενισχύσουμε την στρατηγική μας συμμαχία και συνεργασία». Υπογράμμισε ότι «Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή». Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο η ομορφότερη χώρα στην περιοχή, αλλά και η πιο σταθερή στην περιοχή.

Ευχαρίστησε για τη φιλοξενία και πρόσθεσε: «Και πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε την Ελλάδα, είστε πάντα ευπρόσδεκτος στην Ελλάδα». Επισήμανε ακόμη την έντονη ελληνική παρουσία, τονίζοντας ότι οι Έλληνες στις ΗΠΑ παίζουν κρίσιμο ρόλο στην οικονομία και στην πολιτική.

Σημειώνεται πως στις διευρυμένες συνομιλίες της ελληνικής με την αμερικανική πλευρά συμμετέχουν, μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, καθώς επίσης και ο επικεφαλής του Γραφείου ευρωπαϊκών και διεθνών σχέσεων του πρωθυπουργού Παναγιώτης Παυλόπουλος.


Από την πλευρά των ΗΠΑ, με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκονται ο υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, ο προσωπάρχης Τζον Κέλι, ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Χένρι ΜακΜάστερ και ο σύμβουλος του Προέδρου, Τζάρεντ Κούσνερ.

Τσίπρας και Τραμπ στη διευρυμένη συνάντηση - Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας σε μια πολύ σημαντική περιοχή Facebook Twitter

Βάσει του επίσημου προγράμματος, θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού και του προέδρου των ΗΠΑ προς τα ΜΜΕ, στις 20.30 ώρα Ελλάδας (13.30 ώρα Ουάσιγκτον).

Νωρίτερα, κατά τη σύντομη συζήτηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο μπροστά στις κάμερες, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα πως «θα βοηθήσουμε στην αναβάθμιση των F-16». Τόνισε ότι η Ελλάδα έχει περάσει πολλά, αλλά κάνει σπουδαίο έργο και θα επιστρέψει.

Τσίπρας και Τραμπ στη διευρυμένη συνάντηση - Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας σε μια πολύ σημαντική περιοχή Facebook Twitter

«Συνεργαζόμαστε σε πολλούς και διάφορους τομείς όπως η αναβάθμιση του στόλου των αεροσκάφων F-16. Θα συζητήσουμε για επιπλέον τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και η Ελλάδα να βοηθήσει εμάς», είπε οΝτόναλντ Τραμπ.

Πολιτική
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM