Απεργία την Πρωτομαγιά

Κυρίτσης: Δεν είμαι της άποψης ότι τα ζητήματα της κυβέρνησης λύνονται με ανασχηματισμούς

Κυρίτσης: Δεν είμαι της άποψης ότι τα ζητήματα της κυβέρνησης λύνονται με ανασχηματισμούς Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

«Γενικά δεν είμαι της άποψης ότι τα ζητήματα της κυβέρνησης λύνονται με ανασχηματισμούς», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού Κέντρου για το προσφυγικό και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, μιλώντας στον «Βήμα FM».


«Έτσι όπως τα βλέπω τα πράγματα, θεωρώ ότι η κυβέρνηση προχωρά και δεν έχει ζητήματα αλλαγής σε πρόσωπα. Τα προβλήματα λύνονται στη βάση των πολιτικών αποφάσεων και των σχεδίων. Προβλήματα τα οποία λύνονται με αντικατάσταση ενός προσώπου, είναι προβλήματα τα οποία έχουν οργανωθεί σε προσωπική βάση. Και δεν νομίζω ότι αυτήν την στιγμή έχουμε κάποια προβλήματα σε προσωπική βάση», πρόσθεσε.


Ο Γ. Κυρίτσης σημείωσε ακόμα πως «είναι λογικό να δηλώνουν τις προθέσεις τους (Φίλης και Σκουρλέτης), είναι απόλυτα θεμιτό για έναν υπουργό να λέει "εγώ θέλω να μείνω ή να φύγω"», ενώ τόνισε ότι οι δύο υπουργοί «κατά την άποψή μου, πρέπει να μείνουν στη θέση τους».


Όσον αφορά το προσφυγικό, υπογράμμισε, μεταξύ άλλωμ, πως «εάν η ΕΕ έκανε όχι το άπαν, αλλά αν έκανε τα μισά από όσα έπρεπε να κάνει, η κατάσταση δεν θα ήταν αυτή την οποία βλέπουμε σήμερα. Αυτή τη στιγμή έχουμε στην Ελλάδα 60.000 ανθρώπους. Τους μισούς να είχαν ξεκινήσει να παίρνουν, είναι προφανές ότι η κατάσταση στη χώρα θα ήταν τελείως διαφορετική».

Σε ερώτηση για την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα, απάντησε ότι δεν ξέρει αν η επίσκεψη Ομπάμα «θα μπορούσε να τουμπάρει αυτό το σκηνικό (του προσφυγικού) διότι οι ΗΠΑ δεν είναι από τα συμβαλλόμενα μέρη της συνθήκης», όμως μπορεί ενδεχομένως«να πιέσει και κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες είναι αρκετά ευεπίφορες στις προτιμήσεις και στα γούστα των Αμερικάνων, να δουν την κατάσταση πιο ψύχραιμα και να μην βρίσκονται σε ξενοφοβικό παροξυσμό».


Τέλος αναφέρθηκε και στο θέμα απομάκρυνσης του Σ. Καπάκου από την ΕΡΤ, τονίζοντας ότι «δεν μου καθόλου καλή εντύπωση. Τον θεωρώ εξαιρετικό δημοσιογράφο, θεωρώ ότι οπουδήποτε έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, οπότε δεν συμφωνώ με το γεγονός, ότι δεν θα είναι αυτός ο διευθυντής ειδήσεων (της ΕΡΤ)».

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM