Απεργία την Πρωτομαγιά

Οι πέντε περίεργοι βασιλικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσει η Κέιτ Μίντλετον όταν γεννήσει

Οι πέντε περίεργοι βασιλικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσει η Κέιτ Μίντλετον όταν γεννήσει Facebook Twitter
0

Τον επόμενο μήνα η Κέιτ Μίντλετον, σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ, θα φέρει στον κόσμο το τρίτο τους παιδί. Μόνο που για να φέρει εις πέρας τον ερχομό του καλείται να ακολουθήσει μερικούς αρκετά περίεργους «βασιλικούς κανόνες». 

Η βασιλική οικογένεια έχει θεσπίσει ορισμένους ιδιαιτέρως αυστηρούς κανόνες για όταν γεννιέται ένα παιδί, ανάμεσά τους και ποιος θα το πληροφορηθεί πρώτος αλλά και ποιος θα το ανακοινώσει στο κοινό. 

Η βασίλισσα Ελισάβετ πρέπει να είναι η πρώτη που θα το μάθει

Η βασίλισσα πρέπει να πληροφορηθεί πρώτη τη γέννηση ενός παιδιού εντός της βασιλικής οικογένειας, πριν ανακοινωθεί η είδηση στο κοινό. Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ τηλεφώνησε στη γιαγιά του μέσω μιας κρυπτογραφημένης συσκευής ώστε να την ενημερώσει για τη γέννηση του πρίγκιπα Τζορτζ.

Παραδοσιακά η ανακοίνωση αναρτάται έξω από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Η Κέιτ και ο Ουίλιαμ έσπασαν αυτό το πρωτόκολλο και είχαν ανακοινώσει τότε την γέννηση του γιου τους μέσω Twitter. 

Ο δημόσιος κήρυκας ανακοινώνει τα νέα στους πολίτες

Ο δημόσιος κήρυκας της οικογένειας, ήτοι ο γνωστός σε όλους ντελάλης, ανακοίνωσε την γέννηση και του πρίγκιπα Τζορτζ και της πριγκίπισσας Σάρλοτ. Το έθιμο έχει τις ρίζες του πίσω στον μεσαίωνα όταν οι άνθρωποι δεν γνώριζαν να διαβάζουν ή να γράφουν. 

Οι πέντε περίεργοι βασιλικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσει η Κέιτ Μίντλετον όταν γεννήσει Facebook Twitter

Συνίστανται οι τοκετοί κατ' οίκον

Η παράδοση θέλει την Βασίλισσα να γεννά όλα της τα παιδιά στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν η πρώτη που έσπασε τον συγκεκριμένο κανόνα και γέννησε τους πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι στο St. Mary's Hospital του Λονδίνου. 

Η Κέιτ Μίντλετον γέννησε επίσης τα δύο πρώτα της παιδιά στο ίδιο νοσοκομείο αλλά φήμες θέλουν να φέρνει στον κόσμο το τρίτο με τον τοκετό να γίνεται εντός του Παλατιού του Κένσιγκτον. 

Οι πέντε περίεργοι βασιλικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσει η Κέιτ Μίντλετον όταν γεννήσει Facebook Twitter

Ο πατέρας απαγορεύεται να είναι στην αίθουσα τοκετού

Ο τοκετός θεωρείται αυστηρώς γυναικεία υπόθεση και οι πατέρες ποτέ δεν επιτρέπεται να είναι παρόντες σε αυτόν. Βέβαια, εικάζεται πως ο συγκεκριμένος κανόνας έγινε πιο χαλαρός μετά την γέννηση του πρίγκιπα Κάρολου. 

Οι μαίες παίρνουν όρκο σιωπής

Οι μαίες που παρίστανται στον τοκετό απαγορεύεται να αποκαλύψουν οποιαδήποτε πληροφορία για την γέννηση. Η Κέιτ Μίντλετον φέρεται να είχε τρεις μαίες στη γέννηση της πριγκίπισσας Σάρλοτ. 

Πολιτισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM