Απεργία την Πρωτομαγιά

Πέθανε ο Σουηδός ηθοποιός Michael Nygvist, πρωταγωνιστής στο «Κορίτσι με το Τατουάζ»

Πέθανε ο Σουηδός ηθοποιός Michael Nygvist, πρωταγωνιστής στο «Κορίτσι με το Τατουάζ» Facebook Twitter
0

Πέθανε σε ηλικία 56 ετών ο Σουηδός ηθοποιός Michael Nygvist, γνωστός από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην κινηματογραφική μεταφορά της τριλογίας «Millenium» του συγγραφέα Στιγκ Λάρσον (Το Κορίτσι με το Τατουάζ, Το Κορίτσι που έπαιζε με τη Φωτιά, Το Κορίτσι στη Φωλιά της Σφήκας).

Αν και θεωρούνταν ήδη ένας από τους πιο αξιόλογους Σκανδιναβούς ηθοποιός, ήταν η συμμετοχή του στις ταινίες αυτές που του χάρισε διεθνή αναγνώριση και ρόλους σε αγγλόφωνες παραγωγές όπως το «Colony», το «Επικίνδυνη Αποστολή - Πρωτόκολλο: Φάντασμα», ή το «John Wick».

Πέθανε ο Σουηδός ηθοποιός Michael Nygvist, πρωταγωνιστής στο «Κορίτσι με το Τατουάζ» Facebook Twitter

Ο εκπρόσωπος του Nygvist ανέφερε σε δήλωσή του Τρίτη: «Με μεγάλη θλίψη είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ότι ο αγαπημένος μας Michael, ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και επιτυχημένους ηθοποιούς πέθανε ειρηνικά περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του μετά από μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα». 

Ο Nyqvist ήταν παντρεμένος με την Catharina Ehrnrooth και είχε δύο παιδιά.

Πολιτισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM