Ψυχωσικό επεισόδιο: Το μεγάλο «κόλπο» του Kanye West ή μια «διαβολική» σύμπτωση που κρύβει πολλά εκατομμύρια;

Ψυχωσικό επεισόδιο: Το μεγάλο «κόλπο» του Kanye West ή μια «διαβολική» σύμπτωση που κρύβει πολλά εκατομμύρια; Facebook Twitter
(Pascal Le Segretain/Getty Images)
0

Τα νέα πως ο Kanye West εισήχθη εσπευσμένα και νοσηλεύεται σε κλινική μετά από ψυχωσικό επεισόδιο, κάνουν από χθες το γύρο του κόσμου και των διεθνών μίντια. Οι περισσότεροι διάσημοι σταρ έχουν σταθεί στο πλευρό του και του συμπαραστέκονται, αλλά οι επικριτές τους είναι πολύ επιφυλακτικοί με όλα όσα έγιναν και τον τρόπο που έγιναν.

Σύμφωνα με τη θεωρία τους, αυτή η επείγουσα ιατρική κατάσταση, είναι μια σημαντική «επένδυση» που μπορεί να τον έχει σώσει από τα να χάσει πολλά εκατομμύρια.

Ο Kanye ανακοίνωσε την ακύρωση του υπόλοιπου σκέλους της περιοδείας του έξι ώρες πριν το ασθενοφόρο κληθεί να κάνει τη διακομιδή του σε νοσοκομείο εξαιτίας αναφοράς για ένα περίεργο ξέσπασμα που χαρακτηρίστηκε «ψυχωσικό επεισόδιο». Επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν δεν έχει ακόμη εκδοθεί και όλες οι πληροφορίες για την υπόθεση προέρχονται από πηγές, ανώνυμες πάντα, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσαν ξένα μίντια, ο ράπερ όχι μόνο φέρεται να έχασε περίπου 30 εκατ. δολάρια εξαιτίας της απόφασής του να μην ολοκληρώσει την υπερεπιτυχημένη περιοδεία του, αλλά αυτό τον θέτει αυτομάτως αντιμέτωπο με όλα τα ακριβά συμβόλαια που έχει υπογράψει με τα γήπεδα και τους χώρους διεξαγωγής και τις εταιρείες παραγωγής.


Όμως ο Kanye έχει στα χέρια του ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που τον καλύπτει και τον βγάζει κερδισμένο αν δεν μπορεί να δώσει μια συναυλία εξαιτίας ιατρικού θέματος. Η ασφάλειά του τον καλύπτει  απόλυτα απέναντι σε χρήματα που ίσως χρειαστεί να δώσει για ρήτρες, αλλά καλύπτει και τα χρήματα που χάνει ο ίδιος από τα κέρδη που δικαιούται.


Ο μόνος τρόπος ώστε η ασφαλιστική εταιρεία να μπορέσει να θέσει βέτο στην κάλυψη των ποσών αυτών είναι να αποδειχθεί πως το συμβάν που οδήγησε τον Kanye να διακόψει τις συναυλίες τους προέκυψε από μια προϋπάρχουσα κατάσταση που ο ίδιος δεν αποκάλυψε κατά τη στιγμή της συμφωνίας των συμβολαίων ή αν η ασθένειά του προκλήθηκε από δική του αυθαίρετη συμπεριφορά.

To Forbes είχε σημειώσει πως η ακύρωση των συναυλιών που έγινε προχθές ίσως σηματοδοτούσε σημαντικά νομικά και οικονομικά μπλεξίματα για τον τραγουδιστή. Το δημοσίευμα ανέφερε πως σταρ τέτοιου μεγέθους κατά κανόνα λαμβάνουν προκαταβολές πολλών εκατομμυρίων δολαρίων και μαζικές εγγυήσεις όταν ξεκινούν περιοδείες, αλλά και πως οι ρήτρες για την ολοκλήρωσή τους είναι πολύ αυστηρές. «Όταν μιλάμε για καλλιτέχνες τέτοιου διαμετρήματος, ελπίζουμε ότι οι άνθρωποι που εμπλέκονται έχουν κάνει ασφαλιστήρια συμβόλαια», λέει η Priscilla Mattison, δικηγόρος της εταιρεία Bernard M. Resnick PC η οποία σημειώνει πως οι αποζημιώσεις είναι κάτι που καθορίζεται από πολλούς παράγοντες. Οι καχύποπτοι με τον West συνομωσιολόγοι έχουν πάντως συνδυάσει αυτή την ιστορία, με την κλοπή κοσμημάτων της συζύγου του στο Παρίσι και με νόημα υπενθυμίζουν κάποιες δηλώσεις σχετικά με οικονομικά προβλήματα και χρέη του ζευγαριού από την εποχή που ο Kanye West είχε βγει δημοσίως και είχε ζητήσει χρήματα.

Ψυχωσικό επεισόδιο: Το μεγάλο «κόλπο» του Kanye West ή μια «διαβολική» σύμπτωση που κρύβει πολλά εκατομμύρια; Facebook Twitter
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ