ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Το Μαξίμου απαντά στις δηλώσεις Μητσοτάκη για το ΣτΕ: «Ας μην πανηγυρίζει τόσο πολύ γιατί εκτίθεται»

Το Μαξίμου απαντά στις δηλώσεις Μητσοτάκη για το ΣτΕ: «Ας μην πανηγυρίζει τόσο πολύ γιατί εκτίθεται» Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Με σκληρή γλώσσα απαντά το Μέγαρο Μαξίμου στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν ενδιαφέρεται για τη θεσμική νομιμότητα, αλλά για να συνεχιστεί το καθεστώς αυθαιρεσίας.

«Ας μην πανηγυρίζει τόσο πολύ ο κ. Μητσοτάκης γιατί εκτίθεται» τονίζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζοντας με νόημα ότι «είτε αρέσει στον πρόεδρο της ΝΔ, είτε όχι, η κυβέρνηση διατηρεί την νομοθετική πρωτοβουλία για την επιβολή της νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο».

Ειδικότερα, αναφέρει ότι «ο κ. Μητσοτάκης πανηγυρίζει για την επαναφορά της διαδικασίας αδειοδότησης στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο. Και πανηγυρίζει προσπερνώντας το γεγονός ότι ο ίδιος και το κόμμα του είναι που υπονόμευσαν συστηματικά, ακόμα και πριν μερικές ημέρες τη συγκρότηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου».

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σημειώνει ακόμη ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται για την θεσμική νομιμότητα», αλλά ότι, αντίθετα, «ενδιαφέρεται να μην γίνει διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και να συνεχίσει το καθεστώς αυθαιρεσίας, που η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η εγχώρια διαπλοκή επέβαλλαν επί 27 χρόνια σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος».

«Ας μην μιλάνε αυτοί για Κράτος Δικαίου και αποτελεσματικότητα του κράτους», τονίζει.

Συνεχίζοντας, το Μαξίμου αναφέρει πως «ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει πολύ καλά ότι ο νόμος 4339/2015 παραχωρεί στο ΕΣΡ περισσότερες αρμοδιότητες από οποιονδήποτε άλλον νόμο μέχρι σήμερα. Μεταξύ αυτών, φυσικά, και τις αρμοδιότητες αδειοδότησης».

Και επισημαίνει πως «αν δεν υπάρχει σήμερα ΕΣΡ, αυτό οφείλεται στην αντισυνταγματική και αντιθεσμική στάση της Νέας Δημοκρατίας, που αποβλέπει στο να ματαιωθεί ο διαγωνισμός και να μην πληρώσουν αυτοί που κατέχουν δημόσιες συχνότητες».

«Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, στην υπεράσπιση του καθεστώτος αυθαιρεσίας, ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε σήμερα να τοποθετηθεί επί του αριθμού των αδειών», αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, για να τονίσει πως «αποδεικνύεται, έτσι, ότι η μέχρι εχθές θέση της Νέας Δημοκρατίας -ότι ο αριθμός των αδειών είναι αρμοδιότητα του ΕΣΡ- δεν ήταν τίποτα περισσότερο από τακτικού χαρακτήρα πρόσχημα».

«Είτε αρέσει στον πρόεδρο της ΝΔ, είτε όχι, η κυβέρνηση διατηρεί την νομοθετική πρωτοβουλία για την επιβολή της νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Ας μην πανηγυρίζει τόσο πολύ ο κ. Μητσοτάκης γιατί εκτίθεται», καταλήγει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM