ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

H εφημερίδα New York Times ανακοίνωσε επισήμως την στήριξή της στην Χίλαρι Κλίντον

H εφημερίδα New York Times ανακοίνωσε επισήμως την στήριξή της στην Χίλαρι Κλίντον Facebook Twitter
2

"Σε μια κανονική χρονιά εκλογών, θα συγκρίναμε τους δύο υποψήφιους προέδρους αντιπαραβάλλοντας τις θέσεις τους για διάφορα ζητήματα. Αλλά αυτή δεν είναι μια κανονική χρονιά εκλογών. Η σύγκριση αυτή θα ήταν μια άνευ νοήματος άσκηση σε μια κούρσα όπου ο ένας υποψήφιος - η επιλογή μας, η Χίλαρι Κλίντον- έχει ένα ιστορικό δημόσιας υπηρεσίας και μια σειρά από ρεαλιστικές ιδέες, και ο άλλος, ο Ντόναλντ Τραμπ, δεν αποκαλύπτει τίποτα συγκεκριμένο για τον εαυτό του ή τα σχέδιά του, ενώ υπόσχεται το φεγγάρι και προσφέρει τα αστέρια. (Θα εξηγήσουμε σε μεταγενέστερο άρθρο μας γιατί θεωρούμε τον Τραμπ ως τον χειρότερο υποψήφιο που υποστηρίζεται από μεγάλο κόμμα στη σύγχρονη αμερικανική ιστορία.)"

Με αυτή την εισαγωγή, η συντακτική ομάδα της αμερικανικής εφημερίδας New York Times ανακοίνωσε σήμερα ότι στηρίζει επίσημα την υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Στο άρθρο - όπου θεωρείται πως θα αποτελέσει βαρυσήμαντη παρέμβαση για τις πολικές εξελίξεις- αναφέρεται ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών είναι καταλληλότερη για την θέση του προέδρου σε σύγκριση με τον αντίπαλό της του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς διαθέτει περισσότερα προσόντα προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ.


Η εφημερίδα περιγράφει την Κλίντον ως «μία από τις πλέον ανθεκτικές πολιτικούς της γενιάς της». «Η εφ' όρου ζωής δέσμευσή της στο να επιλύει προβλήματα στον πραγματικό κόσμο καθιστά καταλληλότερη την Χίλαρι Κλίντον για αυτή την θέση και η χώρα θα πρέπει να τη βάλει να δουλέψει» τονίζεται.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα σφάλματα στα οποία υπέπεσε η Χίλαρι Κλίντον διαστρέβλωσαν τις αντιλήψεις για τον χαρακτήρα της, ωστόσο οι συντάκτες του άρθρου εξήραν το έργο της στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας των ΗΠΑ στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, κατά την θητεία της στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, αλλά και εγκωμίασαν τη δράση της προς όφελος των παιδιών, των γυναικών και των οικογενειών κατά τη διάρκεια της καριέρας της.


«Η κυρία Κλίντον απέδειξε ότι είναι μια ρεαλίστρια που πιστεύει ότι η Αμερική δεν μπορεί απλά να αποσυρθεί πίσω από τους ωκεανούς και τα τείχη, αλλά πρέπει να δεσμευτεί με αυτοπεποίθηση απέναντι στον κόσμο ότι θα προστατεύει τα συμφέροντά του και θα παραμείνει πιστή στις αξίες του» τονίζει η εφημερίδα.

"Μέσα από τον πόλεμο και την ύφεση, οι Αμερικανοί που γεννήθηκαν μετά την 11η Σεπτεμβρίου έπρεπε να μεγαλώσουν γρήγορα, και αξίζουν έναν ενήλικα πρόεδρο. Η δέσμευση μιας ολόκληρης ζωής για την επίλυση προβλημάτων στον πραγματικό κόσμο, κάνει την Χίλαρι Κλίντον να πληροί τις προϋποθέσεις για αυτή τη δουλειά, και η χώρα πρέπει να της δώσει την ευκαιρία να εργαστεί γι΄αυτό", καταλήγουν οι New York Times

2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM