ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

"Πόλεμος" κυβέρνησης- ΕΙΤΗΣΕΕ για την ηλεκτρονική πλατφόρμα διάθεσης διαφημιστικού χρόνου

"Πόλεμος" κυβέρνησης- ΕΙΤΗΣΕΕ για την ηλεκτρονική πλατφόρμα διάθεσης διαφημιστικού χρόνου Facebook Twitter
0

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) προκάλεσε η πρόθεση της κυβέρνησης για τη θέσπιση ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη διάθεση του τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου.


Η ΕΙΤΗΣΕΕ στην ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για μια ωμή παρέμβαση στην ελευθερία των συναλλαγών, η οποία παύει κάθε έννοια του ανταγωνισμού. Επίσης, υπογραμμίζει ότι η συγκεκριμένη ″υπηρεσία″ θα χρεώνει τους συναλλασσόμενους 10% επί του τζίρου πέραν του 20% του ειδικού φόρου τηλεόρασης, τη στιγμή που οι επιχειρήσεις ΜΜΕ όπως όλες, υπόκεινται σε φορολογία στο 29%.

 

Η ΕΙΤΗΣΕΕ τον χαρακτηρίζει "κεφαλικό φόρο" καθώς θα κοστίζει περί τα 20 εκατ. ευρώ τον χρόνο, τη στιγμή που η αγορά μειώθηκε δραματικά τα τελευταία χρόνια. Τα υπερέσοδα, τονίζει η ΕΙΤΗΣΕΕ, θα διατίθενται για τη λειτουργία του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, δηλαδή «νέο κόστος για να καλυφθούν νέες προσλήψεις στο Δημόσιο τη στιγμή που ο ιδιωτικός τομέας καταρρέει».


Η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας εκφράζει την κατηγορηματική διαφωνία της με τη σύσταση της συγκεκριμένης πλατφόρμας, χαρακτηρίζοντάς την παράδειγμα κρατισμού και ελέγχου των ΜΜΕ. Τέλος, η ΕΙΤΗΣΕΕ επισημαίνει ότι τάσσεται υπέρ της διαφάνειας με τα μέλη της να είναι θετικά σε κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Κυβέρνηση: Αδιανόητη η επίθεση της ΕΙΤΗΣΕΕ

Για αδιανόητη επίθεση στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διάθεσης διαφημιστικού χρόνου όσων δηλώνουν υπέρ της διαφάνειας, κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές απαντώντας στην ΕΙΤΗΣΕΕ.

Είναι χαρακτηριστικό, υπογραμμίζουν συγκεκριμένα, ότι πουθενά στη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) δεν αναφέρονται οι λέξεις «επιστροφές», «πιστωτικά σημειώματα», «πολύμηνοι διακανονισμοί», και προσθέτει: «Αντίθετα, γίνεται ξεκάθαρο ποιοι ενοχλούνται από ένα σύστημα που θα επιτρέπει στους πάντες να γνωρίζουν ποιος πουλά, ποιος αγοράζει και σε ποια τιμή. Από ένα σύστημα που θα λειτουργεί κατά της φοροδιαφυγής και υπέρ του ανταγωνισμού».


Τέλος, οι κυβερνητικές πηγές σημειώνουν καταληκτικά «γιατί είναι άλλο να λες ότι θέλεις διαφάνεια και άλλο να το αποδεικνύεις με πράξεις».

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM