Συνέντευξη με τη Vice President & Managing Director του Mediterranean College

Συνέντευξη με τη Vice President & Managing Director του Mediterranean College Facebook Twitter
0


 

Ποιοι είναι οι τομείς σπουδών που ειδικεύεται το Mediterranean College; Ποιοι από αυτούς έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση; Ποια πιστεύετε ότι είναι τα κριτήρια επιλογής κλάδου σπουδών των νέων σήμερα;


Το Mediterranean College προσφέρει 9 Προπτυχιακά (Bachelor's) και 7 Μεταπτυχιακά (Master's) αναγνωρισμένα και πρόσφατα ανανεωμένα προγράμματα στους πιο περιζήτητους Τομείς Διοίκησης Επιχειρήσεων, Marketing, Μηχανολόγων Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών, Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών, Πληροφορικής, Δικτύων και Ασφάλειας από το University of Derby, που ανήκει στο Top50 των Βρετανικών Πανεπιστημίων (Guardian University Guide). To University of Derby είναι το 1ο σε κατάταξη Βρετανικό Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα στις ειδικότητες Διοίκησης Επιχειρήσεων, Marketing, Παιδαγωγικών και Μηχανολογίας.


Αναφορικά με το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας, νομίζω ότι σχετίζεται άμεσα με το τρίτο. Εννοώ ότι η «ζήτηση» στην οποία αναφέρεστε και που την ερμηνεύω ως προτίμηση σε συγκεκριμένες σχολές και προγράμματα από τους υποψήφιους, έχει να κάνει κυρίως με την επαγγελματική τους αποκατάσταση με την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών τους.


Έτσι, στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων δημοφιλέστερο πρόγραμμα είναι με διαφορά το ΜΒΑ, γεγονός που οφείλεται τόσο στην εξειδίκευση του Mediterranean College στην παροχή αυτού του προγράμματος (καθώς ήταν το πρώτο Κολλέγιο που προσέφερε ΜΒΑ στην Ελλάδα από το 1990) όσο και στο ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, που οδηγεί στην επιλογή του Κολλεγίου από πλήθος στελεχών για τις μεταπτυχιακές τους σπουδές.Στη Σχολή Ψυχολογίας ξεχωρίζουν στις προτιμήσεις των υποψηφίων φοιτητών τα μεταπτυχιακά προγράμματα Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας, καθώς τους εξασφαλίζουν τη δυνατότητα άσκησης του επαγγέλματος στην Ελλάδα. Στη Σχολή Παιδαγωγικών ιδιαίτερη ζήτηση έχουν τα μεταπτυχιακά προγράμματα Ειδικής Αγωγής, που επίσης προμηνύουν λαμπρές επαγγελματικές προοπτικές για τους αποφοίτους τους.Στη Σχολή Πληροφορικής ανεβαίνουν σε προτιμήσεις τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα που εξειδικεύουν τους φοιτητές στα Δίκτυα και την Ασφάλεια, τόσο λόγω της ζήτησής τους στην αγορά εργασίας όσο και λόγω του ότι το Mediterranean College είναι το μόνο εξειδικευμένο Κολλέγιο στις σπουδές Δικτύων και μία από τις μεγαλύτερες ακαδημίες CISCO στην Ελλάδα.Στη Σχολή Μηχανικών ξεχωρίζει σημαντικά το προπτυχιακό πρόγραμμα στη Μηχανολογία. Αξίζει να αναφερθεί ότι το Mediterranean College είναι το πρώτο και μοναδικό Κολλέγιο που προσφέρει bachelor Μηχανολόγων Μηχανικών στην Ελλάδα, σε συνεργασία με ένα από τα 50 καλύτερα Βρετανικά Πανεπιστήμια, το University of Derby.

Συνέντευξη με τη Vice President & Managing Director του Mediterranean College Facebook Twitter

Δημοσιεύτηκε πρόσφατα σε πολιτική εφημερίδα ότι ένας μεγάλος αριθμός φοιτητών έχουν ήδη κινήσει τις διαδικασίες αναγνώρισης του τίτλου σπουδών τους μέσω ΔΟΑΤΑΠ, για συνέχιση της φοίτησής τους είτε για Προπτυχιακό ή για Μεταπτυχιακό, σε Βρετανικά Πανεπιστήμια. Ποια είναι η γνώμη σας;


Θεωρώ ότι θα πρέπει ίσως να το ξανασκεφτούν. Το Mediterranean College, μεταφέρει από το 1977 τη βρετανική εκπαίδευση στην Ελλάδα και φυσικά όλα εκείνα τα σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρει το βρετανικό σύστημα εκπαίδευσης στους φοιτητές του, όπως μια στενή επαφή του φοιτητή με τον καθηγητή, τις καλύτερες δυνατές συνθήκες μελέτης, και μια σειρά από απόλυτα εξειδικευμένες υπηρεσίες μέριμνας και υποστήριξης των φοιτητών.


H συνεργασία franchise που διατηρούμε με το University of Derby - το οποίο είναι στο Top50 των Βρετανικών Πανεπιστημίων - αποδεικνύει την ακαδημαϊκή αξιοπιστία του Κολλεγίου μας και το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών. Όλα τα προγράμματα του Mediterranean College μέσω της συνεργασίας δικαιόχρησης (franchise agreement) με το University of Derby (μέσα από την οποία τα προγράμματά του μεταφέρονται αυτούσια στην Ελλάδα) παρέχουν στους απόφοιτους το ίδιο πτυχίο (σα να σπούδαζαν στην Αγγλία), με ισοδύναμα δικαιώματα άσκησης του επαγγέλματός τους στη χώρα μας και σε όλη την Ε.Ε.

Συνέντευξη με τη Vice President & Managing Director του Mediterranean College Facebook Twitter

Μπορείτε να αναφέρετε τρία κοινά και βασικά χαρακτηριστικά σε όλα τα προγράμματα του Κολλεγίου που το διαφοροποιούν από τον ανταγωνισμό;
Είναι περισσότερα από τρία, τα προνόμια που απολαμβάνουν οι φοιτητές του Mediterranean College και σας τα παραθέτω: Μια εις βάθος προετοιμασία στον κύριο κλάδο σπουδών τους -τόσο στα προπτυχιακά(Bachelor's) όσο και στα μεταπτυχιακά του προγράμματα(Master's)- για να υποστηρίξει την επιτυχή και συντομότερη δυνατή είσοδό τους στην αγορά εργασίας. Τα προγράμματα σπουδών που επιλέγουμε στο Mediterranean College προσφέρουν σε όλους τους τομείς μαθήματα με ανανεωμένη ύλη, που ενσωματώνουν τις τελευταίες εξελίξεις σε κάθε κλάδο. Ολοκληρώνοντας τα προγράμματα τους οι απόφοιτοί μας έχουν εξοικειωθεί με τις ορολογίες της επιστήμης τους σε 2 γλώσσες – ελληνική και αγγλική – γεγονός που τους κάνει πιο ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας. Έχουν τη δυνατότητα καλύτερης επαγγελματικής δικτύωσης με την ελληνική αγορά (πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις, real projects, κλπ). Απολαμβάνουν ατομική φροντίδα και μοναδικές υπηρεσίες υποστήριξης. Τέλος, το δραστικό και ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης της Απασχολησιμότητας των φοιτητών μας, είναι ένα ακόμη βασικό και καθοριστικό χαρακτηριστικό, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκονται μοναδικές υπηρεσίες καριέρας (ατομικός σχεδιασμός ανάπτυξης σταδιοδρομίας, πρακτική άσκηση, εκπαιδευτικές επισκέψεις, ετήσιο Employability Fair, εξειδικευμένα σεμινάρια & εργαστήρια, κ.α.)

Συνέντευξη με τη Vice President & Managing Director του Mediterranean College Facebook Twitter

Γιατί πιστεύετε ότι είναι αναγκαία τα προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης για τους εργαζόμενους αλλά και για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας;


Διότι η διαρκής ανανέωση των προσωπικών δεξιοτήτων του εργαζόμενου και η συνεχής εκπαίδευση του νέο-εισερχόμενου στην αγορά εργασίας, αποτελούν ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα τόσο για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση όσο και για σταθερή ανέλιξη.


Το Mediterranean Professional Studies (MPS) αποτελεί φυσική συνέχεια του Mediterranean College και προσφέρει σύγχρονα και πιστοποιημένα προγράμματα σπουδών στους κλάδους της Συμβουλευτικής, Ψυχολογίας, Ειδικής Αγωγής, Λογοθεραπείας, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τουρισμού – Ναυτιλίας, Πληροφορικής και Μηχανικής. Σε συνεργασία με φορείς πιστοποίησης, όπως το Pearson, το NCFE, η CISCO, η TUV, η Microsoft και η ISON Psychometrica, το Mediterranean Professional Studies (MPS) προσφέρει Advanced Professional Diplomas (μεταπτυχιακές πιστοποιήσεις), Professional Diplomas (επαγγελματικές εξειδικεύσεις), Higher National Diplomas (HNDs), Executive Diplomas και Professional Certificates (επαγγελματικά σεμινάρια), διάρκειας από λίγες ώρες έως δύο έτη. Οι προαναφερθείσες συνεργασίες προσδίδουν αξιοπιστία και κύρος στα προγράμματα του MPS, αλλά και ευκαιρίες πρακτικής άσκησης και έρευνας στους σπουδαστές του. Το περιεχόμενο τους ανανεώνεται συνεχώς ώστε να ενσωματώνουν τις πλέον σύγχρονες πρακτικές κάθε κλάδου, η διδασκαλία γίνεται στα ελληνικά και προσφέρεται δυνατότητα ευέλικτης φοίτησης – απογεύματα ή Σάββατα – για κατοίκους περιφέρειας και άτομα με χρονικούς περιορισμούς. Διδάσκουν έγκριτοι πανεπιστημιακοί καθηγητές, έμπειροι επαγγελματίες και καταξιωμένα στελέχη.

Συνέντευξη με τη Vice President & Managing Director του Mediterranean College Facebook Twitter

Η απασχολησιμότητα είναι στο επίκεντρο της προσοχής του Mediterranean College. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά για το φοιτητή αλλά για τον τελειόφοιτο του Κολλεγίου σας;


Το Σχέδιο απασχολησιμότητας (Employability Scheme, www.mc-employability.gr) του Mediterranean College περιλαμβάνει τις Εβδομάδες Απασχολησιμότητας (Employability Weeks) και την Έκθεση Απασχολησιμότητας (Employability Fair). Kατά τη διάρκεια των Employability Weeks, οι φοιτητές και απόφοιτοι παρακολουθούν σεμινάρια προετοιμασίας για την είσοδό τους στον επαγγελματικό στίβο, αναπτύσσουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες και ενημερώνονται για τις ευκαιρίες πρακτικής άσκησης σε εταιρείες και οργανισμούς. Το Employability Scheme κορυφώνεται στο Employability Fair, που είναι το ετήσιο ραντεβού φοιτητών και αποφοίτων με την αγορά εργασίας και έπεται χρονικά των Employability Weeks. Με αυτόν τον τρόπο, οι συμμετέχοντες στο Fair καταφθάνουν προετοιμασμένοι στο κατώφλι του μελλοντικού τους εργοδότη και αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες εισόδου τους στην αγορά εργασίας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Ηχητικά Άρθρα / Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Οι βρομοκαρυδιές ή αΐλανθοι είναι ίσως τα πιο ευρέως διαδεδομένα δέντρα στην Αθήνα και παρότι συνεισφέρουν στο πράσινο της πόλης, έχουν εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό που σήμερα αποτελούν απειλή για τα υπόλοιπα δέντρα της Αθήνας.
M. HULOT
Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Living / Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Πριν από σαράντα χρόνια, ο μεγάλος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής με το εντυπωσιακό παράστημα και τις ριζοσπαστικές πεποιθήσεις ήταν από τους πρωταγωνιστές του κινήματος για την μετάβαση της Βραζιλίας από τη χούντα στη δημοκρατία.
THE LIFO TEAM
Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ