Κάθε άνθρωπος κουβαλά τουλάχιστον πέντε ιούς

Κάθε άνθρωπος κουβαλά τουλάχιστον πέντε ιούς Facebook Twitter
0

Ακόμη και οι υγιείς άνθρωποι κουβαλούν στο σώμα τους τουλάχιστον πέντε ιούς, σύμφωνα με έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον.

Η ανάλυση που έγινε στα σώματα εθελοντών έδειξε ότι κάθε άνθρωπος έχει το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα ιών με το 92% να κουβαλά τουλάχιστον έναν ενώ μερικοί είχαν από 10-15 ιούς. Μάλιστα οι ερευνητές δήλωσαν ότι οι ιοί αυτοί βρέθηκαν μετά από έρευνα σε ορισμένα σημεία του σώματος και όπως λένε, αν έψαχναν παντού θα έβρισκαν περισσότερους.

Οι επιστήμονες υποθέτουν, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι μερικοί από αυτούς τους ιούς βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Σε άλλες περιπτώσεις όμως οι ιοί αυτοί αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης κάποιας ασθένειας στο μέλλον.

Όσο για το είδος των ιών, ανακαλύφθηκαν 7 «οικογένειες» με πιο συνηθισμένη αυτή του έρπη. Ένα είδος από αυτούς βρέθηκε στο σώμα σχεδόν όλων των ατόμων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Ηχητικά Άρθρα / Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Οι βρομοκαρυδιές ή αΐλανθοι είναι ίσως τα πιο ευρέως διαδεδομένα δέντρα στην Αθήνα και παρότι συνεισφέρουν στο πράσινο της πόλης, έχουν εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό που σήμερα αποτελούν απειλή για τα υπόλοιπα δέντρα της Αθήνας.
M. HULOT
Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Living / Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Πριν από σαράντα χρόνια, ο μεγάλος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής με το εντυπωσιακό παράστημα και τις ριζοσπαστικές πεποιθήσεις ήταν από τους πρωταγωνιστές του κινήματος για την μετάβαση της Βραζιλίας από τη χούντα στη δημοκρατία.
THE LIFO TEAM
Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ