Απεργία την Πρωτομαγιά

5 παράδοξα που ζει η Ευρώπη, λόγω του σαρωτικού κύματος κακοκαιρίας

1

Το κύμα κακοκαιρίας από την Αρκτική που αυτές τις μέρες σαρώνει την Ευρώπη έχει προκαλέσει -εκτός από προβλήματα- και μερικά παράδοξα, που πόλεις όπως η Ρώμη, το Λονδίνο θα έχουν να θυμούνται για χρόνια. 

Κατ' αρχάς, η Ρώμη ζει τη δεύτερη σφοδρή χιονοθύελλα στην ιστορία της από το 1985. Στη Βρετανία από την άλλη, κάποια σημεία της χώρας έχουν ήδη εμφανίσει θερμοκρασίες χαμηλότερες απ' ό,τι μπορεί να συναντήσει κανείς στην Αρκτική (!).

Στις Βρυξέλλες, ο δήμαρχος έδωσε εντολή να παραμείνουν ανοιχτοί για τους άστεγους όλοι οι θερμαινόμενοι δημόσιοι χώροι, σε μια προσπάθεια να μειώσει τους θανάτους που σημειώνονται τις τελευταίες μέρες από υποθερμία.  Στην Πολωνία το ψύχος ήταν η αιτία θανάτου δύο ανθρώπων από την πρώτη κιόλας μέρα επέλασης της κακοκαιρίας και ενώ είχαν εκτεθεί για σχετικά λίγη ώρα στο ψύχος. 

Πώς, όμως, φτάσαμε μέχρι εδώ; Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, αυτό το κύμα κακοκαιρίας προκλήθηκε, όταν ένα κύμα καύσωνα έπληξε την Αρκτική (!), προκαλώντας την ταχύτατη θέρμανση των αέριων μαζών, ταχύτερα κι απ' ό,τι θα μπορούσε να συμβεί σε κάποιο τροπικό σημείο του πλανήτη.

Αυτό με τη σειρά του προκάλεσε ένα μέτωπο καταιγίδας και θυελλωδών ανέμων που έπληξε τη Σιβηρία, στέλνοντας ψυχρούς ανέμους και χαμηλότατες θερμοκρασίες σε ολόκληρη την Ευρώπη.     

Διεθνή
1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Χωρίς να θέλω να κινδυνολογώ.. Είμαι από τους λίγους που αισθάνονται ότι ζούμε την κλιματική αλλαγή με ταχύτατους ρυθμούς (τουλάχιστον όσον αφορά τις προβλέψεις των ειδικών;) η να χαλαρώσω λίγο ;;