MET GALA 2024

5 παράδοξα που ζει η Ευρώπη, λόγω του σαρωτικού κύματος κακοκαιρίας

1

Το κύμα κακοκαιρίας από την Αρκτική που αυτές τις μέρες σαρώνει την Ευρώπη έχει προκαλέσει -εκτός από προβλήματα- και μερικά παράδοξα, που πόλεις όπως η Ρώμη, το Λονδίνο θα έχουν να θυμούνται για χρόνια. 

Κατ' αρχάς, η Ρώμη ζει τη δεύτερη σφοδρή χιονοθύελλα στην ιστορία της από το 1985. Στη Βρετανία από την άλλη, κάποια σημεία της χώρας έχουν ήδη εμφανίσει θερμοκρασίες χαμηλότερες απ' ό,τι μπορεί να συναντήσει κανείς στην Αρκτική (!).

Στις Βρυξέλλες, ο δήμαρχος έδωσε εντολή να παραμείνουν ανοιχτοί για τους άστεγους όλοι οι θερμαινόμενοι δημόσιοι χώροι, σε μια προσπάθεια να μειώσει τους θανάτους που σημειώνονται τις τελευταίες μέρες από υποθερμία.  Στην Πολωνία το ψύχος ήταν η αιτία θανάτου δύο ανθρώπων από την πρώτη κιόλας μέρα επέλασης της κακοκαιρίας και ενώ είχαν εκτεθεί για σχετικά λίγη ώρα στο ψύχος. 

Πώς, όμως, φτάσαμε μέχρι εδώ; Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, αυτό το κύμα κακοκαιρίας προκλήθηκε, όταν ένα κύμα καύσωνα έπληξε την Αρκτική (!), προκαλώντας την ταχύτατη θέρμανση των αέριων μαζών, ταχύτερα κι απ' ό,τι θα μπορούσε να συμβεί σε κάποιο τροπικό σημείο του πλανήτη.

Αυτό με τη σειρά του προκάλεσε ένα μέτωπο καταιγίδας και θυελλωδών ανέμων που έπληξε τη Σιβηρία, στέλνοντας ψυχρούς ανέμους και χαμηλότατες θερμοκρασίες σε ολόκληρη την Ευρώπη.     

Διεθνή
1

MET GALA 2024

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα Ορθόδοξη διακόνισσα στη σύγχρονη εποχή στην Ζιμπάμπουε

Διεθνή / Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα διακόνισσα της ορθόδοξης εκκλησίας στην Ζιμπάμπουε

Η ορθόδοξη εκκλησία αλλάζει σελίδα - Η διακόνισσα Αγγελική, η πρώτη γυναίκα που μπήκε στο ιερό, σπουδάζει Γεωγραφία και Περιβαλλοντικές Σπουδές και έχει στόχο μέσα από το έργο της να προστατεύσει τον πλανήτη
NEWSROOM
Με κανονιοβολισμούς σε ολόκληρη τη Βρετανία η επέτειος ενός χρόνου από τη στέψη του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Με κανονιοβολισμούς σε ολόκληρη τη Βρετανία η επέτειος ενός χρόνου από τη στέψη του βασιλιά Κάρολου

Με κανονιοβολισμούς στο Λονδίνο, το Εδιμβούργο, το Κάρντιφ και το Γιορκ γιορτάστηκε η επέτειος ενός χρόνου από την στέψη του Βρετανού μονάρχη στις 6 Μαΐου του 2023
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Χωρίς να θέλω να κινδυνολογώ.. Είμαι από τους λίγους που αισθάνονται ότι ζούμε την κλιματική αλλαγή με ταχύτατους ρυθμούς (τουλάχιστον όσον αφορά τις προβλέψεις των ειδικών;) η να χαλαρώσω λίγο ;;