ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ένοχοι αλλά εκτός φυλακής οι κατηγορούμενοι για τους φούρνους του trafficking

Ένοχοι αλλά εκτός φυλακής οι κατηγορούμενοι για τους φούρνους του trafficking Facebook Twitter
10

Την καταδίκη με αναστολή του ιδιοκτήτη αλυσίδας φούρνων και τριών ακόμη κατηγορούμενων για πολύκροτη υπόθεση σωματεμπορίας, αποφάσισε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Οι ποινές που επιβλήθηκαν στους τέσσερις από τους συνολικά 23 κατηγορούμενους είναι ξεκινούν από 10 έως 12,5 έτη.

Μετά από σειρά αρκετών συνεδριάσεων το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα, ότι ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης, και ο ιδιοκτήτης μέχρι πριν από λίγο καιρό της γνωστής αλυσίδας φούρνων, που πλέον ανήκει στην μητέρα του και τρεις από τους συγκατηγορουμένους του, είναι ένοχοι, για εγκληματική οργάνωση και σωματεμπορία, αλλά τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Συγκεκριμένα, ένοχοι κρίθηκαν, ο πρώην ιδιοκτήτης της αλυσίδας φούρνων, 'Αγγελος Γ., οι υπάλληλοι του, Μιχαήλ Κ και Ιγκόρ Φ., ο απόστρατος αστυνομικός Κωνσταντίνος και μία γυναίκα από τις κατηγορούμενες η οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης με αναστολή.

 Όλοι οι κατηγορούμενοι κηρύχθηκαν αθώοι για τις κατηγορίες της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, καθώς και για όσες αφορούσαν παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Αναλυτικά, οι ποινές που επιβλήθηκαν κατά συγχώνευση, είναι οι εξής: Κάθειρξη 10 ετών και 6 μηνών στον επιχειρηματία, κάθειρξη 12 ετών και 6 μηνών στον Μιχαήλ Κ, κάθειρξη 10 ετών και 10 μηνών στον Ιγκόρ Φ και τέλος κάθειρξη 10 ετών στον απόστρατο αστυνομικό.

Σε όλους τους καταδικασθέντες δόθηκε αναστολή με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης, ανά τακτά διαστήματα, σε αστυνομικό τμήμα. Επιβλήθηκε, επίσης και χρηματική εγγύηση η οποία για τον επιχειρηματία ορίστηκε στις 200.000 ευρώ, ενώ για τους υπόλοιπους ορίστηκαν ποσά, από 20 έως και 70 χιλιάδων ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι που αθωώθηκαν, είναι κυρίως εργαζόμενοι, άντρες και γυναίκες στα επίμαχα νυχτερινά κέντρα, αλλά και ο αδελφός του επιχειρηματία.

10

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

9 σχόλια
Κανένας δε ξέρει ποιά αλυσίδα είναι αυτή;Κιαν κάποιος απο τους σχολιαστές ξέρει(με βεβαιότητα)γιατί δε βγαίνει να το πεί να ξέρουμε να μην ξαναπατήσουμε ποτέ εκεί;[http://www.avgi.gr/article/5431099/i-neolaia-suriza-gia-tin-upothesi-tou-trafficking-stous-attikous-fournous ]
καταρχας 10 χρονια στην Ελλδα δεν ειναι ποτε 10... κατα δευτερο το πρωτο πραγμα απου γραφεται ει9ναι οτι ειναι με αναστολη!!!!!!!Για να φας 10 χρνοια και να τα φας με αναστολη πρεπει να εισαι η μητερα Τερεζα. Ντροπη. Μηπως το υπουργειο δικαιοσυνης να κανει κατι; Μιλαμε για μεταναστριες, γυναικες, εργαζομενες, ποσο πιο ευαισθητη ομαδα εκμεταλλευτηκαν αυτοι οι ανθρωποι!!!
Μάλιστα. Ένοχοι, αλλά τα επώνυμα τους κρυμμένα, μη ντυχόν και στιγματιστούν στη ζωή τους από τα εγκλήματα που αποδεδειγμένα έπραξαν. Ένοχοι, αλλά ελεύθεροι να κάνουν ό,τι θέλουν εκτός από ταξίδια στο εξωτερικό για να παγιδέψουν τα θύματα τους. Και η επιχείρηση, που χτίστηκε και γέμισε την πόλη και αυγάτισε φυσικά με κεφάλαια που δεν είχαν ΚΑΜΙΑ σχέση με την ακραία εκμετάλλευση ανθρώπων, να τους περιμένει, για να συνεχίσουν τον έντιμο βίο τους. Ελλάδα.
Όταν είναι για αυξήσεις στους μισθούς τους, οι δικαστές ξέρουν να βγάζουν τις "σωστές" αποφάσεις. Ντροπή τους. Αναστολή σε σωματέμπορους και οι οροθετικές καταδικάζονται και διαπομπεύονται για να προστατευτούν οι "νοικοκυρηδες".Σάπια και ξεφτιλισμένη η κοινωνία μας, ότι και να πάθουμε μας αξίζει.
Δηλαδη αν εισαι τιμιος, σε παιρνει να κανεις μια βρωμια, να μαζεψεις λεφτα μεχρι να σε πιασουν,και μετα σταματας.Θα φας λιγη φυλακη,αλλα μετα εισαι ωραιος.Ασε τους αλλους να δουλευουν υπαλληλοι στο καθε α...ι αφεντικο.