Μετέωρα: Μοναχοί σκαρφάλωσαν σε σκήτη, σε ύψος 50 μέτρων

Μετέωρα: Μοναχοί σκαρφάλωσαν σε σκήτη, σε ύψος 50 μέτρων Facebook Twitter
5

 

Μετέωρα: Μοναχοί σκαρφάλωσαν σε σκήτη, σε ύψος 50 μέτρων Facebook Twitter

Δύο ηγούμενοι μονών και τέσσερις μοναχοί σκαρφάλωσαν με τη βοήθεια πυροσβεστών σε σκήτη που βρίσκεται μέσα σε βράχο των Μετεώρων σε ύψος 50 μέτρων, προκειμένου να εκπληρώσουν ένα τάμα.

Μετέωρα: Μοναχοί σκαρφάλωσαν σε σκήτη, σε ύψος 50 μέτρων Facebook Twitter

Σύμφωνα με το Έθνος, το τάμα ήταν του ηγούμενου της Μονής Αγ. Τριάδας Δομετίου Δελλή και του ηγουμένου της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου Νήφωνος Καψάλη.

Οι μοναχοί  αναρριχήθηκαν με χοντρά σχοινιά σε ύψος 50 μέτρων από το έδαφος και μπήκαν στο αραχνιασμένο εκκλησάκι, αγαπημένο «στέκι» πλέον για τα αγριοπερίστερα. Εκεί τέλεσαν τη λειτουργία, κάτι που όπως λένε, θα κάνουν πλέον μία φορά το χρόνο.

Μετέωρα: Μοναχοί σκαρφάλωσαν σε σκήτη, σε ύψος 50 μέτρων Facebook Twitter

Οπως γράφει η Μαρία Ριτζαλέου στο ρεπορτάζ της για την εφημερίδα, η σκήτη του Οσίου Γρηγορίου πήρε το όνομά της από τον πρώτο οικιστή της, τον Γρηγόριο από την Καλαμπάκα, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του, Θεοδόσιο, ανέβηκαν το 1370 στον βράχο και μέσα στο πρώτο κοίλωμα δημιούργησαν ένα μικρό ασκηταριό.
Οι μοναχοί  αναρριχήθηκαν με χοντρά σχοινιά σε ύψος 50 μέτρων από το έδαφος και μπήκαν στο αραχνιασμένο εκκλησάκι, αγαπημένο «στέκι» πλέον για τα αγριοπερίστερα. Εκεί τέλεσαν τη λειτουργία, κάτι που όπως λένε πλέον θα κάνουν πλέον μία φορά το χρόνο.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαμία: Καταστράφηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας που είχε εμπλακεί στην υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης

Ελλάδα / Λαμία: Καταστράφηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας που είχε εμπλακεί στην υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης

Παρά την τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής η φωτιά πήρε γρήγορα τρομερές διαστάσεις καταστρέφοντας τόσο το κτίριο, όσο και τα αυτοκίνητα της επιχείρησης
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Καλά κάναν και ανέβηκαν, ούτε που με νοιάζει. Οι πυροσβέστες όμως, σε ώρα υπηρεσίας βάζω στοίχημα, τι δουλειά είχαν να συμμετέχουν σε τάματα;Λεφτά δεν έχει η μονή να προσλάβει όσους επαγγελματίες ορειβάτες χρειάζεται και να κάνουν ότι έκαναν;Αλλά και να μην έχουν, τι δουλειά έχουν δημόσιοι υπάλληλοι να συμμετέχουν σε τέτοιες αποστολές;
@ Jet SetterΝαι πράγματι είμαι θιγμένος όταν σαν Έλληνας φορολογούμενος βλέπω το υστέρημα μου να εξανεμίζεται σε ηλιθιότητες την στιγμή που η χώρα έχει χρεοκοπήσει. Αν είσαι και εσύ φορολογούμενος και εσύ θα έπρεπε να είσαι θιγμένος. Εάν αντίθετα από εμένα, θέλεις να πληρώνεις για να κάνουν οι παπάδες λειτουργίες στα βράχια και τα αγριοπερίστερα ή να πετάς το άγιο φως με τιμές αρχηγού κράτους ή ότι άλλο προτείνω να πας στην κοντινότερη μητρόπολη και να καταθέσεις τον οβολό σου. Επίσης σου εύχομαι μια μέρα να μην είσαι κλεισμένος σε κανένα ασανσέρ και να περιμένεις να βγεις (ή χειρότερα) ενώ αυτοί ανεβοκατεβάζουν παπάδες για τάματα.