Κλείνει το Ελληνικό Πρακτορείο Διανομής ξένου τύπου

Κλείνει το Ελληνικό Πρακτορείο Διανομής ξένου τύπου Facebook Twitter
14

Κλείνει το Ελληνικό Πρακτορείο Διανομής ξένου τύπου Facebook Twitter
Φωτ.: Αργυρώ Μποζώνη/ LIFO

 

Σήμερα, αν αναζητήσετε ξένα περιοδικά και εφημερίδες, θα βρεθείτε μπροστά σε άδεια ράφια. Οι ελλείψεις που παρατηρούσαν οι αναγνώστες ξένου τύπου εδώ και καιρό, καθώς  τα περιοδικά και οι εφημερίδες αραίωναν βαθμηδόν στα ράφια, προετοίμαζαν ένα όχι και τόσο ευχάριστο τέλος.

Tο Πρακτορείου Διανομής Ξένου Τύπου στην Ελλάδα ανακοίνωσε την αναστολή των εργασιών του και ζήτησε από τους συνεργάτες του ιδιοκτήτες των σημείων, στα οποία πωλείται ο ξένος τύπος, να προχωρήσουν σε εκκαθάριση. Στην Ελλάδα διακινούνται 4.000 τίτλοι ξένων περιοδικών και 20 τίτλοι εφημερίδων. Για πολλούς επαγγελματίες η θερινή σαιζόν θεωρείται «χαμένη», και υποστηρίζουν ότι πολλά περιοδικά δεν θα τα ξαναδούμε πριν από τον Σεπτέμβριο.

Φημολογείται ότι ενδιαφέρον για την διανομή του ξένου τύπου στην Ελλάδα έχει δείξει Κύπριος επιχειρηματίας.

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Και τι τον θελουμε τον ξένο τύπο; Δεν έχουμε τοσε εξαιρετικές εφημερίδες και περιοδικά, που γράφουν για προφητείες και θαύματα, που μοιράζουν DVD και κουπόνια, και που αποκαλύπτουν τα πάντα εγκαίρως (κλασικό παράδειγμα ποσο έγκαιρα κατάλαβαν και προειδοποίησαν οτι πηγαίναμε για φούντο, αλλα και η υπερήφανη, αδουλωτη στάση τους μετέπειτα). Ξένοι γκόου μπάκ, γουί άρ χελίνς.
Τεχνητή έλλειψη προς αναζήτηση "σωτήρα" εν όψη καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν; λέω τώρα εγώ.Επίσης (το είχα απορία και το έψαξα)Σεζόν ή σαιζόν;Η σεζόν είναι δάνειο από τα γαλλικά: saison. Στα ελληνικά απλογραφείται, άρα γράφεται με ε και όχι με αι (βλ. κανόνες στην πρώτη λέξη της εβδομάδας). Είναι άκλιτη.Χρησιμοποιείται στις φράσεις καλοκαιρινή/θερινή σεζόν, χειμερινή σεζόν, θεατρική σεζόν, σχολική σεζόν, τουριστική σεζόν, υψηλή - χαμηλή σεζόν (αποδίδει τα αγγλικά high - low season), τηλεοπτική σεζόν, η τρίτη σεζόν της σειράς «Οι αγνοούμενοι», στο τέλος της σεζόν. Συνηθισμένη είναι και η φράση «νοικιάζω σπίτι με τη σεζόν», που σημαίνει ότι το νοικιάζω για ορισμένη χρονική περίοδο, π.χ. για τη διάρκεια του καλοκαιριού.Οι ελληνικές λέξεις εποχή και περίοδος μπορούν να είναι ισοδύναμες σε ορισμένες περιπτώσεις, π.χ. τέλος εποχής, τουριστική περίοδος.Πηγή: «Άσπρη λέξη».
Εσυ τωρα απο δυο γραμμες σχολιο που εκανε, εβγαλες συμπερασμα.. Το οτι μπορει να εχει σαν μητρικη γλωσσα, οχι μονο την ελληνικη αλλα και καποια αλλη δεν σου περασε απ το μυαλο ή οτι μπορει απλα να γουσταρει να διαβαζει ερωτικες νουβελες στα αμερικανικα, ουτε καν ε?
ποζερας εισαι και φαινεσαι, εγω απλα προτιμω να διαβαζω στα αγγλικα. και εξεφρασα μια πραγματικη απορία. Αν σε χαλαει, desole που λενε οι φιλοι μας οι Γαλλοι.
BlackHeart 28.5.2014 | 02:03Χαχαχα... τσίμπησες εεε;;;...Βρε φιλαράκι το θέμα είναι σαφέστατο. Κλείνει το Ελληνικό Πρακτορείο Διανομής ξένου τύπου. ΤΥΠΟΥ!!! Δεν έχει καμία σχέση με τις λογοτεχνικές, πάσης φύσεως εκδόσεις. (Που ξέρεις όμως; Έτσι όπως πάμε να το περιμένουμε και αυτό)...Πες μας και τι λένε οι Άγγλοι σε αυτές τις περιπτώσεις... :)Απορία (στα σοβαρά): Πριν μερικούς μήνες σταμάτησε η ελληνική έκδοση των κόμικς της Ντίσνεϊ. Όσοι λοιπόν ξέρουμε ξένες γλώσσες προμηθευόμασταν κάποια από τα ξενόγλωσσα της Ντίσνεϊ που συνέχισαν να πωλούνται (αν και πανάκριβα), σωστά; Άρα μήπως τώρα θα σταματήσουν και αυτά εφόσον η εισαγωγή τους γινόταν αποκλειστικά (αν δεν κάνω λάθος), από το πρακτορείο διανομής ξένου τύπου στα σημεία πώλησης; (Περίπτερα κλπ...).
Daniel Deronda 28.5.2014 | 09:11Ξεκόλλα κι εσύ. Πάρα πολύ καλά κάνει που διαβάζει ξενόγλωσσα. Δεν έθιξα αυτό. Όμως το σχολιό του φίλου ήταν εξαιρετικά άτοπο και αυτό ήταν που έθιξα. Ή αδαή μπορείς να τον χαρακτηρήσεις ή ποζερά. Προφανώς, είναι αδαής. Τι σχέση μπορεί έχει η διανομή ξένου τύπου με τις ξένόγλωσσες λογοτεχνικές εκδόσεις; Είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα.
Συγνώμη για την κοινοτοπία, αλλά αυτό είναι απαράδεκτο. Αν και θα έπρεπε να το περιμένει κανείς με την τόοοση υπερκοστολόγηση του ξένου τύπου στη χώρα μας. Παράδειγμα, Black+White Photography, Αγγλία £4.25/Ελλάδα €11.40!Μακάρι να βρεθεί γρήγορη και (πιο) αξιόπιστη λύση.