Γονείς κλήθηκαν να υπογράψουν δήλωση για τη μετάληψη των παιδιών τους

Γονείς κλήθηκαν να υπογράψουν δήλωση για τη μετάληψη των παιδιών τους Facebook Twitter
25

 

Γονείς κλήθηκαν να υπογράψουν δήλωση για τη μετάληψη των παιδιών τους Facebook Twitter

Γονείς μαθητών στο χωριά Κεντρί της Ιεράπετρας κλήθηκαν να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι τα παιδιά τους είχαν κάνει νηστεία, πριν μεταλάβουν. Το θέμα έγινε γνωστό μετά από καταγγελίες γονέων που είδαν τα παιδιά τους να επιστρέφουν  από το σχολείο με ένα χαρτί, το οποίο καλούνταν να συμπληρώσουν και να υπογράψουν, δηλώνοντας ότι ο μαθητής είχε ακολουθήσει νηστεία για να κοινωνήσει.

Ο διευθυντής του σχολείου, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Tele Κρήτη, αποκάλυψε ότι το σημείωμα είχε ενημερωτικό χαρακτήρα και ήταν δική του ιδέα.

Όπως έγινε γνωστό, η μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας δεν γνώριζε για το συγκεκριμένο έγγραφο και δεν είχε ζητήσει κάτι σχετικό.

Από την πλευρά του  ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής χαρακτήρισε το γεγονός "φυσικό και μη προκλητικό", επισημαίνοντας ότι ακόμα και αν δεν υπογράψουν οι γονείς, τα παιδιά θα μεταλάβουν.

25

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

13 σχόλια
Γιατί δεν βγήκε η Μητρόπολη να το καταδικάσει? Μόνο έξω από τα θέατρα ξέρει να μαζεύεται και να βρίζει και να κλωτσάει.....Άφήστε μας με την εκκλησία.....ένα μάτσο κλέφτες, κουτοπόνηροι, οπισθοδρομικοί, στενόμυαλοι, σκοταδιστές.....
Εγώ προτείνω να στείλουν ένα χαρτί στον παπά του χωριού να υπογράψει ότι με το χέρι που θα μεταλλάβει τα παιδάκια, δεν έξυνε τα ... του την προηγούμενη μέρα....
Τι λες βρε αχαρακτήριστε; Το χαρτί που δώσατε λέει καθαρά "Δηλώνω ότι το παιδί μου έχει προετοιμαστεί να κοινωνήσει". Τι άλλο πέρα από δήλωση θρησκευτικών φρονημάτων είναι αυτό; Είναι δυνατό να ζητάς από ένα παιδί δημοτικού να μείνει νηστικό για να κοινωνήσει; Φτάνει πια ο προσηλυτισμός και η κυριαρχία της εκκλησίας Α.Ε. στα σχολεία και ειδικά στα δημοτικά. Το αν είναι ο συγκεκριμένος υπόδειγμα εκπαιδευτικού δεν έχει να κάνει με τις μεσαιωνικές θρησκευτικές αντιλήψεις του. Ντροπή.
Οkay, ηρεμίστε με το «όπισθεν» και το «Ελλάδα και δάσκαλοι 2014», υπάρχουν άλλα, πραγματικά θέματα που δικαιολογούν αυτά. Αλλά επειδή βρέθηκε ένας χαζός δάσκαλος ανάμεσα στις πόσες δεκάδες χιλιάδες δασκάλων δεν σημαίνει αυτομάτως το καθολικό ντεκαντάνς της χώρας.
Το μονο παρηγορο ειναι οτι το συμβαν ελαβε χωρα στο "Κεντρι Ιεραπετρας",το οποιο δεν θα μπορουσαν οι περισσοτεροι απο εμας ουτε να το βρουν στον χαρτη.Καποιος "μεγαλος εγκεφαλος",προφανως ο διευθυντης,κατεβασε την ιδεα αυτη και την εφαρμοσε.Χωρις να συζητησει,μαλλον,με κανενα,ουτε καν με καποιον συναδελφο του στο "παραδιπλα χωριο".Προκειται για μεμονωμενο,οπως φαινεται,συμβαν.Αρα και ασημαντο.Αν αρχισουν ομως κατι τετοια συμβαντα να παιρνουν εκταση ,τοτε.....αλλαζει το πραγμα.
Σε πολλά σχολεία στην επαρχία η παρακολούθηση κάποιων θείων λειτουργιών οργανώνεται σαν σχολική δραστηριότητα...Στο δημοτικό είχα ξεχάσει ότι έπρεπε να πάω εκκλησία με το σχολείο μια Κυριακή, και τη Δευτέρα η διευθύντρια μετά την καθιερωμένη πρωινή προσευχή μου ζήτησε να σταθώ μπροστά σε όλους τους μαθητές του σχολείου, όπου και ανακρίθηκα για τους λόγους που απουσίασα από την εκκλησία. Σημειωτέον, ήμουν πρωτάκι, 5μισι χρονών!
ειμαι 18 τωρα,και στο δημοτικο μας υποχρεωναν να πηγαινουμε εκκλησια με το σχολειο,δηλαδη θυμαμαι οτι ηταν 1-2 παιδια αλλοθρησκα και τα αναγκαζανε να ερθουν μαζι μας,και εμενα στην Νεα Σμυρνη τοτε,οχι σε κανα χωριο!
Μη τα παιρνετε ολα τοσο στενοκεφαλα. Σε σχολεια που πλεον δεν ειναι ολοι ορθοδοξοι, ουτε Ελληνες και μερικοι γονεις δεν επιθυμουν τα παιδια τους να συμμετεχουν σε τετοιες πρακτικες , το σχολειο οφειλει να ενημερωνει με καποιο τροπο το σπιτι. Η "προετοιμασια" σ αυτο πιστευω αναφερεται και οχι αν το παιδι ηπιε το γαλα του το πρωι ή οχι.
Συμφωνώ φίλε μου, όμως να σου επισημάνω εδώ πως όλα τα σχολεία ζητάνε πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης από τους γονείς όπου πάνω αναγράφετε και το θρήσκευμα εφόσον το δηλώσουν, έτσι θεωρώ πως αν κάποιος γονιός έχει πρόβλημα με αυτόν τον "θεσμό¨της εκκλησίας λόγο θρησκείας μπορεί να το αναφέρει στους δασκάλους. Ωστόσο θα συμφωνήσω με όλους τους υπόλοιπους πως μια τέτοια δήλωση, τουλάχιστον κατ αυτόν τον τρόπο είναι βλακεία.
Και πολύ καλά κάνει ο ιερο-εξεταστής διευθυντής του δημότικού.Ξέρετε πόσες αμαρτίες έχει ένα παιδάκι 6-8 χρονών?Πρέπει να νηστέψει σκλήρα!Προτείνω στον "φωτισμένο" δάσκαλο, να περάσει τα παιδάκια απο ιερά εξέταση και αν βρεθόυν να έχουν καταναλώσει, γάλα ή αυγό, να καούν στην πυρά με την κατηγορία της Μαγείας!Δάσκαλοι, 2014, ελληνική επαρχία, εμετός.
Νομιζω εισαι υπερβολικος. Ο νομος καθοριζει ρητα οτι η ψευδης δηλωση ειναι πλημμελημα. Αρα 3 μηνες φυλακιση κατ ελαχιστον. Εκτος βεβαια αν ο κατηγορουμενος σκοπευε αποκτηση περιουσιακου στοιχειου οποτε και γινεται κακουργημα. Δεν ειναι το εισητηριο για τον παραδεισο περιουσιακο στοιχειο? Το υπερτατο! Αρα μαλλον μιλαμε για κακουργημα. Και αντε η εγκοσμια φυλακη. Το κακουργημα στην μεταφυσικη ζωη τι προβλεπει?