1 στους 10 ασθενείς εμφανίζει νοσοκομειακή λοίμωξη

1 στους 10 ασθενείς εμφανίζει νοσοκομειακή λοίμωξη Facebook Twitter
0

Σχεδόν ένας στους δέκα ασθενείς που νοσηλεύεται στα ελληνικά νοσοκομεία εμφανίζει νοσοκομειακή λοίμωξη, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ. Συνολικά περισσότεροι από 205.000 Έλληνες μολύνθηκαν πέρυσι με ενδονοσοκομειακό μικρόβιο, κατά τη νοσηλεία τους.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων τονίζει μάλιστα ότι καταγράφεται σημαντική αύξηση στη συχνότητα των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, φέρνοντας την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη, στα επίπεδα μικροβιακής αντοχής.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Κέντρου, κ. Τζένη Κρεμαστινού  «το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των λοιμώξεων προκαλείται από τρία παθογόνα, acinetobacter, klebsiella και pseudomonas». Τα τρία αυτά μικρόβια είναι ανθεκτικά σε ποσοστό πάνω από 50% στα διαθέσιμα αντιβιοτικά.

Όπως λέει όμως, ακόμη πιο ανησυχητική είναι η ύπαρξη νέων στελεχών klebsiella (NMD) ανθεκτικά σε όλα τα αντιβιοτικά, που ανιχνεύονται τους τελευταίους μήνες σε συνεχώς αυξανόμενο αριθμό νοσοκομείων στη χώρα.

Η μεγάλη κατανάλωση αντιβιοτικών καθώς και η έλλειψη προσωπικού στο ΕΣΥ «ενοχοποιούνται» για την αύξηση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Ελλάδα / Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Τα 15 παιδιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από Δημοτικό κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά. Γονιός που κράτησε την συσκευασία είπε θα τη στείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση
NEWSROOM