ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Καμπάνα 10 ημερών σε στρατιωτικούς που ζητούσαν εξηγήσεις από τον ΑΓΕΕΘΑ για τους μισθούς

Καμπάνα 10 ημερών σε στρατιωτικούς που ζητούσαν εξηγήσεις από τον ΑΓΕΕΘΑ για τους μισθούς Facebook Twitter
3

Πειθαρχική ποινή επιβλήθηκε στους επικεφαλής του Συνδέσμου Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων. Αιτία, σύμφωνα με την Καθημερινή, επιστολή που έστειλαν στον  αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχ. Κωσταράκο, καλώντας τον να επιβεβαιώσει φημολογία για υποτιθέμενη εισήγηση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) γύρω από συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά ζητήματα.

Όπως γράφει η εφημερίδα, στο κείμενο υπήρχαν πληροφορίες για διαρροή πληροφοριών από συνεδρίαση του Συμβουλίου, στην οποία αποφασίστηκε και η κατάρτιση νέου μισθολογίου στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η διαρροή αυτή εκνεύρισε τον κ. Κωσταράκο επειδή τον καλούσαν να απαντήσει σε φήμες και κάλεσε σε απολογία  τον πρόεδρο του ΣΥΣΜΕΔ αντισυνταγματάρχη Ανέστη Τσουκαράκη και τον γραμματέα, αρχικελευστή Αναστάσιο Τσάκαλο.

Μετά την απολογία τους, τους επιβλήθηκε πειθαρχική ποινή φυλάκισης 10 ημερών για αυθάδεια, έλλειψη σεβασμού και υπακοής προς ανώτερο, προσβολή πειθαρχίας και υπηρεσιακής τάξης, καθώς και για πρόκληση ανησυχίας και σύγχυσης στα εν ενεργεία μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων. Μάλιστα διατάχθηκε και ΕΔΕ για να διερευνηθεί η διάδοση ψευδών ειδήσεων.

Πάντως στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και στο χώρο τον αποστράτων υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για τις σημαντικές μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς. Οι απόστρατοι δε, αναμένουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, πριν προχωρήσουν σε επόμενες κινήσεις.

3

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια