Εξελίξεις στην υπόθεση κακοποίησης των παιδιών στη Λέρο - Τι έχει συμβεί με την ιατροδικαστική έκθεση

Εξελίξεις στην υπόθεση κακοποίησης των παιδιών στη Λέρο - Τι έχει συμβεί με την ιατροδικαστική έκθεση Facebook Twitter
0

Κατατέθηκε η ιατροδικαστική έκθεση για την πολύκροτη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίηση παιδιών από τους γονείς τους στη Λέρο.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την έκθεση του ιατροδικαστή Ρόδου, Παναγιώτη Κοτρέτσου, που κατατέθηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές της Κω, προκύπτουν νέα στοιχεία για την υπόθεση.

Παράλληλα, ο συνήγορος των παιδιών, Παναγιώτης Αβρίθης, αντικρούει από την πλευρά του τις πληροφορίες που ήρθαν στη δημοσιότητα, σύμφωνα με τις οποίες η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει ότι δεν υπάρχει βιασμός των παιδιών, ενός 14χρονου κοριτσιού και ενός αγοριού 8 ετών.

Ο ίδιος διευκρινίζει πως η έκθεση είναι συμβατή με όσα έχουν καταθέσει τα παιδιά.

«Δεν υπάρχει καμία διαφορά από την ιατροδικαστική έκθεση. Η έκθεση είναι συμβατή με όσα έχουν καταθέσει τα παιδιά και συμβατή κατά την άποψή μου με αυτά που έχουν καταθέσει οι γονείς. Οι πράξεις είναι δεδομένες. Το τι έχει γίνει και τι έχουν περιγράψει είναι απόλυτα συμβατό με αυτή την ιατροδικαστική έκθεση», δήλωσε, μιλώντας σε εκπομπή του Epsilon.

 

Υπενθυμίζεται πως με ομόφωνες αποφάσεις εισαγγελέα και ανακρίτριας της Κω, ο πατέρας και η μητέρα των παιδιών έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι.

Εναντίον τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για αποπλάνηση παιδιού, κατά μόνας και κατά συναυτουργία, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, για απλή συνέργεια κατ' εξακολούθηση στην πράξη αυτή, για ασέλγεια μεταξύ συγγενών κατά μόνας και κατά συναυτουργία, κατά συρροή, άπαξ και κατ' εξακολούθηση.

Στην κατάθεσή της η 47χρονη μητέρα φέρεται ότι ομολόγησε τις αποτρόπαιες πράξεις, στις οποίες η ίδια και ο σύζυγος της προέβησαν σε βάρος των παιδιών τους.

Ο 52χρονος αρνήθηκε το γεγονός της σεξουαλικής κακοποίησης της 14χρονης κόρης του, υποστηρίζοντας ότι μόνο τη θώπευε.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες που είχε μεταδώσει το rodiaki.gr, θύματα κακοποίησης και βάναυσου ξυλοδαρμού είχαν πέσει και τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας, 25 και 20 ετών.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ