Δεν δεχόμαστε υποδείξεις για τους Έλληνες στρατιωτικούς, απαντά η Τουρκία στον Γιούνκερ

Δεν δεχόμαστε υποδείξεις για τους Έλληνες στρατιωτικούς, απαντά η Τουρκία στον Γιούνκερ Facebook Twitter
Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκιούλ (EPA)
0

Σκληρή απάντηση στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έδωσε η Τουρκία, αναφορικά με τη στάση του υπέρ της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται από την 1η Μαρτίου στις φυλακές της Αδριανούπολης.

«Η Άγκυρα και η τουρκική Δικαιοσύνη δεν δέχονται εντολές, συστάσεις ή υποδείξεις από οποιονδήποτε», διεμήνυσε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκιούλ.

«Πρέπει οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Τουρκία να απελευθερωθούν» τόνισε το πρωί ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής.

«Η Ελλάδα έκανε πολλά για να τηρήσει τη συμφωνία μας με την Τουρκία. Γνωρίζω πως αυτό είναι δύσκολο, ιδίως σε μία στιγμή που η Τουρκία συνεχίζει να πράττει πράγματα παράνομα στον χώρο της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου».

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Γκιουλ αποκρίθηκε πως «κανείς στο εξωτερικό μπορεί να κρίνει ποιος μπορεί να φυλακιστεί ή να αποφυλακιστεί στην Τουρκία».

Μάλιστα κατηγόρησε την Ελλάδα ότι έχει μετατραπεί σε κέντρο συγκέντρωσης τρομοκρατών και τρομοκρατικών οργανώσεων «όπως το δίκτυο Γκιουλέν» που η Άγκυρα κατηγορεί για το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ