Απεργία την Πρωτομαγιά

Ο Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς είναι ο νέος πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού

Ο Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς είναι ο νέος πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού Facebook Twitter
0

Ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Δορυφορικών Οργανισμών Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ), μετά την ηχηρή παραίτηση του Σταμάτη Κριμιζή. 

Νωρίτερα ο καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής είχε ανακοινώσει δημοσίως την παραίτησή καταγγέλοντας «προσπάθεια καθαρής χειραγώγησης του ΕΛΔΟ προς προκαθορισμένες κατευθύνσεις».

Όπως επισήμαινε ο ακαδημαϊκός και Επίτιμος Διευθυντής Διαστημικών Προγραμμάτων της NASA, παραιτήθηκε «μετά από μόλις 4 εβδομάδες παραμονής και 3 συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου» καθώς διέκρινε «ξεκάθαρη διάθεση να προωθηθούν δράσεις χωρίς αξιολόγηση και χωρίς αξιοκρατία, μακριά από τα διεθνή πρότυπα» ώστε να υπηρετηθούν προσωπικές ατζέντες και να υπάρχει πλήρης έλεγχος από τη Γενική Γραμματεία», τονίζει.

Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ευχαρίστησε τον καθηγητή, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «προκαλεί έκπληξη» η ταχύτητα με την οποία ο καθηγητής «πρόλαβε, εντός τεσσάρων εβδομάδων, να αξιολογήσει και να κρίνει αμετάκλητα την προσπάθεια της χώρας να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μία συντονισμένη εθνική στρατηγική στον τομέα του Διαστήματος».

Ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου

 

«Ευχαριστούμε από καρδιάς τον καθηγητή Σταμάτιο Κριμιζή για τη σύντομη παρουσία του στο Διοικητικό Συμβούλιο του νεοϊδρυθέντος Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού.

Προκαλεί, βεβαίως, έκπληξη η ταχύτητα με την οποία πρόλαβε, εντός τεσσάρων εβδομάδων, να αξιολογήσει και να κρίνει αμετάκλητα την προσπάθεια της χώρας να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μία συντονισμένη εθνική στρατηγική στον τομέα του Διαστήματος.

Η πρωτοβουλία που ανέλαβε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης συνεχίζεται. Καθένας κρίνεται από τις επιλογές του.

Η επιτυχία μιας προσπάθειας που στηρίζεται -ήδη από την εξαγγελία της- από πλήθος ερευνητών και εργαζομένων σε εξειδικευμένες ελληνικές εταιρείες δεν μπορεί να εξαρτάται από πρόσωπα.

Ανακοινώνεται ότι νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού αναλαμβάνει ο ηλεκτρολόγος μηχανικός και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Δορυφορικών Οργανισμών, Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς, ενώ στο Συμβούλιο του Οργανισμού θα μετέχει πλέον και ο μηχανικός-αεροναυπηγός και τέως τεχνικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA), Κωνσταντίνος Σταυρινίδης».

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ