Απεργία την Πρωτομαγιά

Μάχη με τις φλόγες δίνει η πυροσβεστική σε Αυλώνα, Ηλεία και Χανιά

Μάχη με τις φλόγες δίνει η πυροσβεστική σε Αυλώνα, Ηλεία και Χανιά Facebook Twitter
EUROKINNISI
0

Παράλληλες πυρκαγιές σε αρκετές δασικές περιοχές της Ελλάδας επιχειρούν να κατασβήσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις της χώρας, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο τους σε Αυλώνα, Χανιά και Ηλεία.

Μαίνεται μέχρι αυτή την ώρα η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή Βούτημα του Αυλώνα Αττικής. Στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Μέχρι τη δύση του ήλιου, στις προσπάθειες κατάσβεσης συνέβαλαν από αέρος και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά και στην περιοχή Άγναντα του νομού Ηλείας όπου επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

Είχαν προηγηθεί τρεις συλλήψεις με τη διαδικασία του αυτόφωρου για πρόκληση πυρκαγιάς εξ αμελείας, σε διαφορετικές περιοχές του νομού.

Για την ώρα δεν απειλούνται κατοικίες.

Συναγερμός έχει σημάνει επίσης στις Στρόβλες και στο Μουρί του Δήμου Κισσάμου στο νομό Χανίων.

Στα δύο πύρινα μέτωπα επιχειρούν συνολικά 34 άνδρες με 15 οχήματα ενώ η φωτιά έχει ήδη κάψει 15 στρέμματα δασικής έκτασης.

Φωτιές ξέσπασαν και στο Λασίθι, στο Λάστρος και στον Ξηρόκαμπο Σητείας, όπου οι πυροσβέστες προσπαθούν να τις θέσουν υπό έλεγχο.

Μέσα στο τελευταίο 24ωρο η πυροσβεστική αντιμετώπισε περισσότερες από 30 δασικές πυρκαγιές διαφορετικής διάρκειας και έντασης, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν τις επιχειρήσεις σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις.

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ