Απεργία την Πρωτομαγιά

Πώς παγίδευσαν οι δράστες τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο - Το «δόλωμα» για τη συνάντηση και τα λάθη τους

Πώς παγίδευσαν οι δράστες τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο - Το «δόλωμα» για τη συνάντηση και τα λάθη τους Facebook Twitter
0

Μία υποτιθέμενη ληστεία που διέπραξε συγγενής τους ήταν το «δόλωμα» που χρησιμοποίησαν οι δύο δράστες για να καταφέρουν να κλείσουν ραντεβού με τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, τον οποίο εκτέλεσαν τελικά με μία σφαίρα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού 154, το απόγευμα της Πέμπτης σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου.

Τα πρώτα ευρήματα των αστυνομικών αναφέρουν πως οι δράστες είχαν επικοινωνήσει με τον ίδιο τον ποινικολόγο το πρωί της Πέμπτης και έκλεισαν μαζί του ένα ραντεβού για τις 18.30 της ίδιας μέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν πως την ώρα που του έλεγαν για την υπόθεση του υποτιθέμενου συγγενή τους για τον οποίο ανέφεραν πως κρατείται στη ΓΑΔΑ και ο γνωστός ποινικολόγος κρατούσε σημειώσεις μαζί με το συνεργάτη του, η κουβέντα τους διεκόπη καθώς χτύπησε το τηλέφωνο το οποίο πήγε να σηκώσει ο 32χρονος άνδρας.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, σε εκείνο το χρονικό σημείο, αφού είχαν περάσει 15 λεπτά κουβέντας των τεσσάρων, οι δύο δράστες άρπαξαν την ευκαιρία και «πέταξαν» στο τραπέζι της κουβέντας που είχαν με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο μία άλλη υπόθεση προσωπικού ή επαγγελματικού χαρακτήρα, που ήταν στην πραγματική στόχευσή τους από την αρχή, με σκοπό να τον πιέσουν και να τον φοβίσουν.

Σύμφωνα με τα όσα εκτιμούν οι αστυνομικοί έως σήμερα, οι δύο δράστες δεν δίστασαν να δείξουν τα όπλα τους στο δικηγόρο για να υποκύψει σε όποιες απαιτήσεις τυχόν είχαν. Ακόμη, θεωρείται από τις αρχές πως η δολοφονική επίθεση είναι αρκετά πιθανό να προέκυψε «αυθόρμητα» λόγω διαφωνίας που μπορεί να εμφανίστηκε στη συζήτηση των τριών ή λόγω της άρνησης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου να υλοποιήσει τα τυχόν αιτήματα που μπορεί να του παρουσίασαν οι δύο δράστες.

Το μεγάλο χρονικό διάστημα παραμονής τους στο χώρο, η συζήτηση με το θύμα, όπως επίσης και τα αρκετά λάθη που έχουν κάνει οι δράστες της δολοφονίας, καθώς άφησαν αποτυπώματα και γενετικό υλικό, είναι ορισμένα από τα στοιχεία που «ξεθωριάζουν» το ενδεχόμενο του «συμβολαίου θανάτου» και της προμελετημένης δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Το συγκεκριμένο σενάριο εκ πρώτης όψεως φάνταζε αρκετά πιθανό, ωστόσο έχει αρχίσει και απομακρύνεται. Οι αρχές, από την πρώτη στιγμή, πραγματοποίησαν έρευνα σχετικά με το εάν η υπόθεση αφορούσε στους ίδιους τους δράστες ή αν λειτουργούσαν για λογαριασμό κάποιου τρίτου προσώπου που τους «εξουσιοδότησε» για τη θανατηφόρα «επίσκεψη» στο γραφείο επί της οδού Ασκληπιού.

Οι δύο άνδρες έδωσαν στοιχεία τα οποία φέρεται να ανήκουν σε αλλοδαπούς ή ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, γεγονός που εξηγεί και τα «σπαστά» ελληνικά, ωστόσο ερευνάται αν αυτά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

«Φως» στην υπόθεση, σύμφωνα πάντα με τον Ελεύθερο Τύπο, πρόκειται να ρίξουν και οι σημειώσεις του γνωστού ποινικολόγου και του συνεργάτη του, οι οποίοι κατέγραφαν όλες τις λεπτομέρειες της «υπόθεσης», που χρησιμοποίησαν προσχηματικά για να κλείσουν ραντεβού οι δύο άνδρες με το δικηγόρο με σκοπό στη συνέχεια να εμφανίσουν τον πραγματικό λόγο του φονικού, όπως εξελίχθηκε, ραντεβού. Οι αστυνομικοί θεωρούν πως οι σημειώσεις που εντοπίστηκαν μετά την ανθρωποκτονία στον τόπο του εγκλήματος πρόκειται να βοηθήσουν σημαντικά προκειμένου να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι και να εντοπίσουν όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες για τους δύο δράστες.

Οι αρχές αναμένεται, επίσης, να ερευνήσουν αρκετά προσεκτικά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του θύματος, όπως και όλες τις επικοινωνίες στην ευρύτερη περιοχή το διάστημα που έγινε η δολοφονία. Αντίστοιχη «σάρωση» θα πραγματοποιήσουν στους υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ενώ την ίδια ώρα οι αστυνομικοί εξακολουθούν να αναζητούν νέο οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας, πριν και μετά τη δολοφονία του άτυχου δικηγόρου.


Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ιατροδικαστής, Γιώργος Ντιλέρνια, ο δράστης ήξερε ακριβώς το σημείο στο οποίο έπρεπε να πυροβολήσει. «Είναι τυφλό τραύμα θώρακος διά βολίδος πυροβόλου όπλου προκληθέν με συνοδές κακώσεις αριστερού ημιθωρακίου και αριστερής άνω κοιλιακής χώρας – ανθρωποκτονία. Δηλαδή, του πήρε πύλες αριστερού πνεύμονος όπου του έκανε μεγάλη αιμορραγία εκεί, αιμοθώρακα, τρώση διαμπερή του αριστερού κάτω πνευμονικού λοβού και του πολτοποίησε ένα μέρος του συκωτιού και του προκάλεσε αιμορραγία στην αριστερή άνω κοιλιακή χώρα. Όπως καταλαβαίνετε, ο δολοφόνος ήξερε ακριβώς σε ποιο σημείο του σώματος έπρεπε να πυροβολήσει», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ