Απεργία την Πρωτομαγιά

Υφυπουργός Αθλητισμού: Στόχος να δούμε τον Λευτέρη Πετρούνια να αγωνίζεται και στην Ελλάδα

Υφυπουργός Αθλητισμού: Στόχος να δούμε τον Λευτέρη Πετρούνια να αγωνίζεται και στην Ελλάδα Facebook Twitter
0

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης υποδέχθηκε εκ μέρους της Πολιτείας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» την ελληνική αποστολή της ενόργανης γυμναστικής, που επέστρεψε από το Μόντρεαλ και ανάμεσά τους ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Λευτέρης Πετρούνιας.

Ο κ. Βασιλειάδης είχε για αρκετή ώρα ιδιαίτερη συνομιλία με όλα τα μέλη της αποστολής και αμέσως μετά, στις δηλώσεις του τόνισε:
«Όλοι οι Έλληνες είμαστε πολύ υπερήφανοι γι' αυτά που πετυχαίνει ο Λευτέρης Πετρούνιας. Είμαστε τυχεροί που έχουμε από τους κορυφαίους αθλητές στον κόσμο, και ο Λευτέρης και η Κατερίνα Στεφανίδη και όλα τα παιδιά σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Αυτή η γενιά των Ελλήνων αθλητών, νομίζω ότι είναι μια από τις σπουδαιότερες, γιατί έρχεται μέσα σε δύσκολα χρόνια, μ' εμάς να στενάζουμε οικονομικά και να προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε, με τις Ομοσπονδίες με τα προβλήματά τους, με τις υποδομές μας και τα προβλήματα που έχουν. Είναι μια γενιά με πολύ μεγάλη θέληση και για μένα οι επιτυχίες τους έχουνε πολύ μεγάλη αξία. Ο Λευτέρης έχει μπει στο 'Πάνθεον' των μεγάλων αθλητών και νομίζω ότι είναι μόνο η αρχή».


Στη συνέχεια είπε: «Αυτό που συζητήσαμε μέσα και γι' αυτό καθυστερήσαμε λίγο, είναι να δούμε πώς μπορούμε να δώσουμε τη χαρά και στους Έλληνες να δουν από κοντά τον Πετρούνια να αγωνίζεται. Και με τον πρόεδρο της ΕΓΟ συμφωνήσαμε στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, να δούμε μήπως καταφέρουμε για του χρόνου να διεκδικήσουμε και να φέρουμε εδώ μια μεγάλη διοργάνωση κι έτσι να δούμε τον Λευτέρη και όλα τα παιδιά της ενόργανης γυμναστικής να αγωνίζονται στην Ελλάδα, μπροστά στο ελληνικό κοινό.

Νομίζω πως μέσα από την κρίση, όλοι μάθαμε να λειτουργούμε και να βρίσκουμε τρόπους να τα καταφέρνουμε. Έχω την αίσθηση, και με τη βοήθεια και την σύμπραξη του ιδιωτικού τομέα ότι θα τα καταφέρουμε. Όλα πλέον σε λογικά πλαίσια, χωρίς σπατάλες, χωρίς μεγάλες γιορτές και πανηγύρια, νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Το κυριότερο είναι πως φέρνοντας διοργανώσεις τέτοιου επιπέδου στη χώρα μας, δίνουμε τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά, να συμμετέχουν. Άρα θα το προσπαθήσουμε. Πάντως είναι μια μεγάλη χαρά, ο Λευτέρης είναι ένας τεράστιος αθλητής».


Σε ερώτηση για το αν υπάρχει κάποια πρόβλεψη, εκτός του Πετρούνια, να βοηθηθούν και τόσα άλλα παιδιά του αθλητισμού, ο υφυπουργός απάντησε: «Είναι σαφές αυτό, αλλά και τα πλαίσια χρηματοδότησης είναι σαφή, δεδομένα και περιορισμένα. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε όλοι, και η Ομοσπονδία και εμείς, είναι μια ορθότερη κατανομή και διαχείριση και κυρίως να ανοίξουμε λίγο τα μάτια προς χορηγίες, να ψάξουμε να βρούμε και βοήθεια απ' έξω.

Το κράτος μπορεί να φτάσει μέχρι ένα σημείο. Έχουμε πολλά προβλήματα που έρχονται από το παρελθόν, δεν είναι εύκολο να τα ξεπεράσουμε. Δεν είναι λίγα τα χρήματα που δίνουμε, αλλά είναι πολλά τα βάρη που τραβάμε από το παρελθόν. Θέλω να πιστεύω ότι από του χρόνου ξεχρεώνουμε σιγά-σιγά και τα βάρη του 2004.

Φέτος δώσαμε 3,5 εκατομμύρια σε δικαστικές αποφάσεις, του χρόνου λογικά θα είναι λιγότερα. Κάπως θα τα καταφέρουμε καλύτερα. Προφανώς χρειάζονται περισσότερα χρήματα, αλλά δεν μπορώ να πω ψέματα ότι του χρόνου θα τα βρούμε. Γι' αυτό πρέπει να κοιταζόμαστε στα μάτια και να κάνουμε έναν σοβαρό προγραμματισμό, όλοι από κοινού. Γι' αυτό κάνουμε και αυτές τις συναντήσεις. Δεν μιλάμε πολύ, ψάχνουμε να βρούμε λύσεις. Δεν είναι απλό, αλλά θα τις βρούμε, δεν έχουμε εναλλακτική».

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ