Έγκλημα στη Σητεία: Πώς έστησαν τη φονική ενέδρα στον γιατρό - Ο ρόλος της συζύγου και ο Βούλγαρος εκτελεστής

Έγκλημα στη Σητεία: Πώς έστησαν τη φονική ενέδρα στον γιατρό - Ο ρόλος της συζύγου και ο Βούλγαρος εκτελεστής Facebook Twitter
0

Μέσα σε 12 ώρες η ΕΛΑΣ, εξιχνίασε τη δολοφονία του 62χρονου καρδιολόγου, Χριστόδουλου Καλαντζάκη, στην Σητεία της Κρήτης.

Πολύτιμη στάθηκε η μαρτυρία του αυτόπτη μάρτυρα που είδε το περιστατικό ενώ λίγο μετά η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε ένα ύποπτο, βουλγαρικής καταγωγής, ο οποίος μετά από ανάκριση ομολόγησε το έγκλημα του.

Ο 37χρονος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι αστυνομικός στην πατρίδα του φέρεται όπως μεταδίδει ο Ελεύθερος Τύπος να διατηρούσε ερωτικό δεσμό με την 38χρονη γυναίκα του θύματος.

Έγκλημα στη Σητεία: Πώς έστησαν τη φονική ενέδρα στον γιατρό - Ο ρόλος της συζύγου και ο Βούλγαρος εκτελεστής Facebook Twitter
O 37χρονος Βούλγαρος που ομολόγησε το έγκλημα
Έγκλημα στη Σητεία: Πώς έστησαν τη φονική ενέδρα στον γιατρό - Ο ρόλος της συζύγου και ο Βούλγαρος εκτελεστής Facebook Twitter

Η 38χρονη κατηγορείται για συνεργεία στη δολοφονία του συζύγου της. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο δράστης και η σύζυγος του δολοφονηθέντος, σχεδίαζαν το έγκλημα από καιρό, έχοντας βάλει στόχο την περιουσία του Χριστόδουλου Καλαντζάκη.

Ο 37χρονος είχε ταξιδέψει από τη Βουλγαρία στην Κρήτη πριν από μία εβδομάδα, οπότε και ενημερώθηκε για το δρομολόγιο που ακολουθούσε κάθε σαββατοκύριακο ο καρδιολόγος Χριστόδουλος Καλαντζάκης, προκειμένου να λειτουργήσει το ιατρείο του στον Μακρύ Γυαλό.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας ekriti, η αστυνομία είναι σχεδόν βέβαια ότι τον ενημέρωσε σχετικά η ίδια η σύζυγος του θύματος, η 38χρονη που φέρεται να διατηρούσε ερωτική σχέση με τον δράστη.

Ο Βούλγαρος, αστυνομικός στη χώρα του, στο πρώτο ταξίδι του στην Κρήτη είχε αφήσει το αυτοκίνητό του κοντά στο αεροδρόμιο της Σητείας και μέσα σε αυτό είχε την καραμπίνα με την οποία εκτέλεσε τον 62χρονο, αλλά και ένα περίστροφο το οποίο- σύμφωνα με αστυνομική πηγή που επικαλείται το ekriti- είναι το υπηρεσιακό του όπλο.

Αφού είχε καταγράψει πλέον τις κινήσεις του γιατρού, πήγε ξανά στην Κρήτη- από την Αλεξανδρούπολη- την Παρασκευή (6/10) και έθεσε σε εφαρμογή το φονικό σχέδιό του. Εστησε ενέδρα στον Χριστόδουλο Καλαντζάκη στον οικισμό Πιλαλήματα Σητείας και τον δολοφόνησε πυροβολώντας τον με την κυνηγετική καραμπίνα, τουλάχιστον τρεις φορές.

Έγκλημα στη Σητεία: Πώς έστησαν τη φονική ενέδρα στον γιατρό - Ο ρόλος της συζύγου και ο Βούλγαρος εκτελεστής Facebook Twitter
Το θύμα

Στο δελτίο τύπου της αστυνομίας αναφέρεται:

Εξιχνιάστηκε, άμεσα υπόθεση ανθρωποκτονίας, που διαπράχθηκε το Σάββατο (07 Οκτωβρίου 2017) το πρωί, σε βάρος 62χρονου ημεδαπού, στη Σητεία.

Το Σάββατο το πρωί, ενημερώθηκαν οι αστυνομικές Αρχές της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, ότι άγνωστο άτομο πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, σε βάρος οδηγού αυτοκινήτου, το οποίο βρισκόταν στο 26ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Σητείας – Ιεράπετρας.

Στο σημείο μετέβησαν άμεσα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, του Αστυνομικού Τμήματος και Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Λασιθίου και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών.

Για την υπόθεση συνελήφθη, 37χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας ο οποίος εντοπίστηκε να οδηγεί επί της Επαρχιακής Οδού Σητείας – Ιεράπετρας.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και 38χρονη αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας, η οποία συνελήφθη και κατηγορείται ως άμεση συνεργός, της ανθρωποκτονίας.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών σε αγροτική περιοχή κοντά στο σημείο του περιστατικού εντοπίστηκαν, επιμελώς κρυμμένα κυνηγετικό όπλο και φυσίγγια, τα οποία όπως προέκυψε ανήκουν στον 37χρονο.

Επιπλέον στις έρευνες στο αυτοκίνητο και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίστροφο, 6 φυσίγγια, 2 μαχαίρια, κινητό τηλέφωνο καθώς και 770 ευρώ και 77 λέβα.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας ενώ, οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Με πληροφορίες από ekrit.gr/ eleftherostypos.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ