ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Απίστευτα περιστατικά κατέγραψε η αστυνομία για την υποθεση του δολοφόνου των οδηγών ταξί

Απίστευτα περιστατικά κατέγραψε η αστυνομία για την υποθεση του δολοφόνου των οδηγών ταξί Facebook Twitter
(φωτο αρχείου) ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
3

«Κύριε αστυνόμε, εγώ είμαι ο μανιακός δολοφόνος που επιτίθεται σε ταξιτζήδες. Μπορείτε να με συλλάβετε». Η φράση αυτή ανήκει σε άνδρα που εμφανίστηκε στην Αστυνομία με σκοπό να παραδοθεί ως δράστης της εκτέλεσης του 52χρονου αυτοκινητιστή στην Κηφισιά.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, πρόκειται για μία από τις πολλές, απίστευτες ιστορίες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, κατά τη διάρκεια των ερευνών για τον δολοφόνο που στοχοποιεί οδηγούς ταξί.

Λόγω της έκτασης και της δημοσιότητας που πήρε το θέμα, το τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ δέχτηκε εκατοντάδες τηλεφωνήματα πολιτών και οι αστυνομικοί χρειάστηκε να ελέγξουν όλες τις πληροφορίες, οι οποίες ξεπέρασαν τις 300, προκειμένου να εξαντλήσουν τις πιθανότητες.

Για παράδειγμα, ο άνδρας, ο οποίος προσήλθε για να «ομολογήσει» το έγκλημα από την περιοχή των Εξαρχείων, είχε διαβάσει και αποστηθίσει όλες τις λεπτομέρειες των αστυνομικών ρεπορτάζ. Άρχισε να εξιστορεί το πώς διέπραξε το έγκλημα, αλλά γρήγορα έπεσε σε αντιφάσεις με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να διαπιστώσουν ότι δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση και να τον αφήσουν να επιστρέψει στο σπίτι του.

Σε μία άλλη περίπτωση ένα τηλεφώνημα ήταν αρκετό για να σημάνει συναγερμός, καθώς οι περιγραφές στην άλλη άκρη της γραμμής έμοιαζαν αληθοφανείς και έτσι η καταγγελία αξιολογήθηκε ως σοβαρή.

Πιο συγκεκριμένα, μία γυναίκα κατήγγειλε το γείτονά της, λέγοντας πως είναι ο δολοφόνος που αναζητά η αστυνομία. Η καταγγέλλουσα είχε παρακολουθήσει ένα προς ένα τα δημοσιεύματα για τις δύο επιθέσεις σε βάρος οδηγών ταξί και άρχισε να παραθέτει λεπτομέρειες από όλα όσα υποτίθεται ότι γνώριζε για το δράστη. Κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. έβαλε στο μικροσκόπιο τον «ύποπτο», ο οποίος, όπως τελικά αποδείχθηκε, δεν είχε καμία σχέση με το δολοφόνο.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που οι ελπίδες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών δεν μεταφράστηκαν σε αποτέλεσμα. Σε άλλο τηλεφώνημα (το οποίο δεν εντάσσεται στην κατηγορία των ευτράπελων, καθώς υπάρχουν και πληροφορίες που βασίζονται σε πραγματικές ενδείξεις) οι αστυνομικοί πίστεψαν ότι παρακολουθούν άνδρα με χαρακτηριστικά -κοινωνικού και ψυχολογικού προφίλ- που ταιριάζουν σε εκείνα του δράστη. Όταν τελικά, όμως, επέδειξαν τη φωτογραφία του υπόπτου στον 32χρονο οδηγό ταξί (το πρώτο θύμα του δράστη που επέζησε), ο οποίος είναι ο μόνος που έχει δει το δολοφόνο, εκείνος τους απάντησε ότι ο άνθρωπος που τον πυροβόλησε είχε αισθητά λιγότερα κιλά.

Η Αστυνομία έχει εξετάσει και απορρίψει σχεδόν το σύνολο (τουλάχιστον το 85%) των ενημερώσεων που έχει λάβει από πολίτες.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Ελλάδα
3

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
…δεν αντιλαμβάνομαι πως άνθρωποι με *στοιχειώδη* ψυχική ισορροπία θεωρούν θεμιτό να τρολάρουν, να προσπαθούν να εξαπατήσουν, να divert -να απασχολούν τελοσπάντων- τις αρχές χωρίς λόγο, ειδικά όταν το θέμα αφορά επιθέσεις και δολοφονίες. Tι διάολο!; Tο 'χουμε χάσει τελείως;Νομίζουμε ότι είναι βιντεογκέιμ η φάση;