Παρέμβαση Καμίνη για την κατάληψη στο Βοτανικό: Η κυβέρνηση να κάνει το καθήκον της

Παρέμβαση Καμίνη για την κατάληψη στο Βοτανικό: Η κυβέρνηση να κάνει το καθήκον της Facebook Twitter
Ο χώρος όπου πρόκειται να ανεγερθεί μουσουλμανικό τέμενος στο Βοτανικό. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
0

«Να κάνει το καθήκον της, πράττοντας τα δέοντα», κάλεσε την κυβέρνηση, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σχετικά με τη συνεχιζόμενη κατάληψη από «ακροδεξιά παραστρατιωτικού χαρακτήρα στοιχεία», όπως καταγγέλλει, του χώρου, όπου έχει αποφασιστεί να αναγερθεί το μουσουλμανικό τέμενος στον Ελαιώνα.


Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, το μουσουλμανικό τέμενος πρέπει να κατασκευαστεί το συντομότερο δυνατόν, διότι «η θρησκευτική λατρεία σε συνθήκες αξιοπρέπειας, είναι συνταγματικό δικαίωμα, νόμος του κράτους και διεθνής υποχρέωση της χώρας».

Σήμερα, όπως τονίζει, λειτουργούν περίπου 200 άτυποι χώροι λατρείας στο λεκανοπέδιο, οι οποίοι, σημειώνει «δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο και δεν πληρούν καμία προϋπόθεση ασφαλείας».

Η κατάληψη χώρου στον Βοτανικό από ομάδα ατόμων υπό το πρόσχημα της φιλοξενίας αστέγων έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από όλα σχεδόν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η κατάληψη πραγματοποιήθηκε από σύλλογο που, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ανέγερσης τεμένους στον Βοτανικό.

Το ιδεολογικό στίγμα των καταληψιών προκύπτει και από τις δηλώσεις τους ότι η «Στέγη αστέγων», όπως επιγράφεται, προορίζεται μόνο για Έλληνες. Οι ίδιοι, αναφέρεται σε σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου, αποκαλούν τον χώρο «Hotspot για Έλληνες». Θα πρέπει να σημειωθεί ακόμη ότι οι καταληψίες υποστηρίζονται από άτομα με στρατιωτικές στολές παραλλαγής που ζητούν στοιχεία σε όποιον επιχειρήσει να προσεγγίσει τον χώρο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ