H «γενιά των 100 ευρώ» είναι πλέον πραγματικότητα

H «γενιά των 100 ευρώ» είναι πλέον πραγματικότητα Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
18

Η «γενιά των 100 ευρώ» είναι πλέον πραγματικότητα, όπως δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, τα οποία δημοσιεύουν «Τα Νέα», καθώς στον ιδιωτικό τομέα 126.956 εργαζόμενοι αμείβονται με μεικτό μηνιαίο μισθό έως 100 ευρώ.

Συνολικά ως 400 ευρώ μεικτά λαμβάνουν 343.760 εργαζόμενοι με συμβάσεις εργασίας μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής εργασία 2, 3 ημερών την εβδομάδα, ή ακόμη και μερικών ωρών την εβδομάδα.

Το σύστημα Εργάνη δείχνει ότι οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης ξεπέρασαν πλέον τη διετία 2015-2016 τις μορφές πλήρους απασχόλησης.

Την περίοδο Ιανουάριος - Σεπτέμβριος 2015 οι προσλήψεις που έγιναν με ευέλικτες μορφές απασχόλησης αντιστοιχούσαν στο 51,50%, έναντι 48,50% της πλήρους απασχόλησης.

18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Όσο μεγαλώνω και διαβάζω περισσότερο, όσο μαθαίνω περισσότερα και εξειδικεύω κάποιες γνώσεις μου, τόσο πιο πολύ συνειδητοποιώ πόσα πράγματα δεν ξέρω, πόσο δεν έχω τελικά εμβαθύνει σε πράγματα που πίστευα ότι είχα μία κάποια γνώση, τόσο πιο λίγα νιώθω ότι ξέρω. Με πιάνει απελπισία καμιά φορά. Δεν φτάνουν 10 ζωές να διαβάσω αυτά που θα ήθελα. Μετά βλέπω Συριζαίους και λέω "πάλι καλά, αν ήμουν έτσι δεν ξέρω κι εγώ τι θα έκανα". =============
Μέσος σχολιαστής-μαζοχιστής «πιο ΔΝΤά»: όπου το όποιο κακό συμβαίνει δεν είναι αποτέλεσμα των απαιτήσεων των «εταίρων» φίλων του, αλλά της κυβέρνησης-ανδρεικέλου που οι φίλοι του υπόταξαν, τρίτη στην σειρά, με εκβιασμό την άρνηση ανάληψης στα δικά του λεφτά.Να σκεφτεί να έρθει σε ρήξη με τους «φίλους» του; Ποτέ! Μόνο χαιρεκακία για όποιον προσπαθεί και αποτυγχάνει.
Ένα τσούρμο κουτοπόνηροι αποτύχανε και γελοιοποιηθήκανε, όμως παραμένουν κυβέρνηση. Η "προσπάθειά" τους ήταν καταγέλαστη από την αρχή. Περαστικά στους ανόητους που τους ψηφίσανε.
Ωραία περάσατε από το 1981 μέχρι το 2009, παρόλες τις προειδοποιήσεις ότι θα χρεοκοπήσουμε. Μετά ήρθε ο λογαριασμός. Για το τι εστί Τσίπρας, Σύριζα και Βαρουφάκης πάλι προειδοποιηθήκατε. Να λες ευτυχώς που παραμένουμε στην ΕΕ, γιατί αν ήταν στο χέρι σας θα τα είχατε [αυτολογοκρίνομαι] και εκεί. Κατά τα άλλα, cry me a river.
Ashton Heston IIIΑχμ, δεν παραμένουμε στην Ευρώπη, μας αγοράσανε βασικά. Είμεθα ενοικιαστές βασικά. Οι νέοι φεύγουν, οι εναπομείναντες αργά και σταθερά οδηγούνται στην απελπισία (2 αυτοκτονίες τη μέρα) κάνουμε εισαγωγή εξαθλιωμένων από τας ανατολάς (σε λίγο θα είναι περισσότεροι από εμάς) και οι γείτονες όλο και αμφισβητούν τα σύνορα μας.Τα καλύτερα έρχονται...
Το πρόστιμο των 10.500 για ανασφάλιστη εργασία ειναι παράγοντας για να ασφαλισεις τον εργαζόμενο με το μίνιμουμ για να μην ρισκάρεις να σε γραψουν. Γιατί 100 ευρώ μισθος ειναι σχεδον 30 ευρώ ικα το μηνα για δίωρη απασχόληση. ειναι σίγουρο πως δουλεύουν δίωρο ή απλα ειναι δηλωμενοι δίωρο και τα υπόλοιπα στο χέρι ?
Ναι αλλά, έχουμε ευρώ και μένουμε Ευρώπη! Άλλο να πεινας με φοντο παραλία προς αξιοποίηση, για τον γάλλο τουρίστα, και με σουπερμάρκετ λιντλ, και άλλο να πεινάς σε ελληνικό έδαφος.
Το 61% των προσλήψεων τον Σεπτέμβριο ήταν μερικής απασχόλησης. 53% μερικής το 2016 126.000 εργαζομένων αμείβονται με €100/μήνα μεικτά. --> 344.000 εργαζομένων λαμβάνουν ΜΕΙΚΤΑ €100-400/μήνα Η Αριστερά που σας τρόμαζε μην σας κάνει ο καπιταλιζμός Βουλγαρία, το κατάφερε να σας πάει στη Βουλγαρία του 2014. Γιατί σήμερα, χωρίς να θέλω να σας στεναχωρήσω η Βουλγαρία μας έχει περάσει. Τα ξέρετε βέβαια κι από τον τυπάκο χωρίς βιογραφικό, τον φίλο του Αλέξη που σας τον έβαλε στον ΟΑΕΕ. Σε ένα χρόνο από σήμερα, με αυτήν την πολιτική, η Βουλγαρία θα φαντάζει Μαϊάμι. Αλλά δεν πειράζει, γιατί εσείς θα έχετε κάνει επανάσταση που είναι σαφώς πιο γαμάτο. =========================
Ανακοίνωση Μαξίμου: "Ανακοινώνουμε με εθνική υπερηφάνεια ακόμα νίκη της προοδευτικής αριστεράς απέναντι στον διεθνή ιμπεριαλισμό και την πλουτοκρατία - η προεκλογική δέσμευση μας για ελάχιστο εγγυημένο μισθό 700€ στην πλατειά λαική μάζα άρχισε να υλοποιείται"
Λες και κυβερνάει κάποιος άλλος από τους εταίρους και τις κομισιόν. Το μόνο που ψηφίζουμε είναι αν τα ρουσφέτια θα είναι Ροζ ή Γαλάζια. Καρανικας ή Αδωνις.
Με στοιχειώδεις γνώσεις οικονομίας περιπτέρου ,καταλαβαίνει κανείς ότι: 0 πελάτες = 0 τζίρος = δεν πληρώνεται ο περιπτεράς =το κλείνει η παίρνει δάνειο απο τον εταίρο -> αν συνεχίσει να μήν έχει έσοδα γιατι κάποιο άλλο περίπτερο δίπλα είναι καλύτερο και το προτιμούν οι πελάτες το κλείνει η ξαναδανείζεται απο τον εταίρο για να πληρώσει τους προμηθευτές και το μισθό του υπαλλήλου.Σε όλα τα παραπάνω φταίει ο εταίρος η ο κακός διαχειριστής του περιπτέρου?