Η Πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ μετατρέπεται σε υπαίθριο κάμπινγκ- Τι λέει το ίδρυμα

Η Πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ μετατρέπεται σε υπαίθριο κάμπινγκ- Τι λέει το ίδρυμα Facebook Twitter
2

Έντονες αντιδράσεις αλλά και μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει η επικείμενη διοργάνωση κατασκήνωσης άγνωστων ομάδων από την Ελλάδα και το εξωτερικό με την ονομασία No Border Camp στον χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που ξεκινά αύριο Πέμπτη και θα διαρκέσει μέχρι και τις 24 Ιουλίου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα του το NoBorder Camp, το στήσιμο των σκηνών μέσα στην Πανεπιστημιούπολη του ιδρύματος ξεκινά από σήμερα Τετάρτη και "Σύντροφοι και συντρόφισσες που προσφέρονται να έρθουν στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν είναι φυσικά ευπρόσδεκτοι". Στο κάλεσμα που απευθύνει μέσω Facebook αναφέρει αναλυτικά και τους λόγους που, όπως λέει, θεωρεί "κρίσιμη τη διοργάνωση ενός διεθνικού No Border Camp αυτό το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη".

Σε σχετική αφίσα, όπου παρατίθεται αναλυτικά κι ολόκληρο το πρόγραμμα εκδηλώσεων, διευκρινίζεται πως ο χώρος στησίματος είναι το campus του ΑΠΘ. Δείτε την αφίσα: 

Η Πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ μετατρέπεται σε υπαίθριο κάμπινγκ- Τι λέει το ίδρυμα Facebook Twitter

Από την πλευρά το ΑΠΘ, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει πως πρόκειται για άγνωστες ομάδες και πως το Αριστοτέλειο δεν γνωρίζει τίποτα για αυτό το θέμα και εκφράζει σαφώς την αντίθεση του. "Το ΑΠΘ δεν έχει δώσει άδεια για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων αυτών, εκφράζει την αντίθεσή του και δηλώνει ότι αδυνατεί να διαχειριστεί την κατάσταση. Πέραν του προφανούς κινδύνου καταστροφών της δημόσιας περιουσίας του πανεπιστημίου, υπάρχει σαφής κίνδυνος για την υγεία των φοιτητών, των εργαζομένων, αλλά και των ιδίων των συμμετεχόντων από άποψη δημόσιας υγιεινής" αναφέρει το ίδρυμα. 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ