ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο Άι Γουέι Γουέι καταγράφει την εκκένωση της Ειδομένης

Ο Άι Γουέι Γουέι καταγράφει την εκκένωση της Ειδομένης Facebook Twitter
0

 

Ο Άι Γουέι Γουέι καταγράφει την εκκένωση της Ειδομένης Facebook Twitter

Φωτογραφίες και βίντεο από την επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης δημοσιεύει ο Κινέζος εικαστικός και ακτιβιστής Άι Γουέι Γουέι ο οποίος όπως φαίνεται είναι και πάλι στην περιοχή.

Σε μια από τις φωτογραφίες διακρίνονται oοι κλούβες και οι δυνάμεις των ΜΑΤ ενώ στο βίντεο που ακολούθησε έχει καταγράψει την άδεια από σκηνές σιδηροδρομική γραμμή.

Η περιοχή γύρω από τον καταυλισμό έχει αποκλειστεί, ενώ στο σημείο βρίσκονται λεωφορεία στα οποία θα επιβιβαστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες.

Η επιχείρηση εκκένωσης του άτυπου καταυλισμού της Ειδομένης ξεκίνησε το πρωί και προβλέπει τη μεταφορά των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας της Βόρειας Ελλάδας. Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της Βόρειας Ελλάδας, τη Θεσσαλία, αλλά και διμοιρίες των ΜΑΤ που μετακινήθηκαν από την Αττική.

Ανάλογα με την πρόοδο που θα επιτευχθεί η επιχείρηση αναμένεται να διαρκέσει μέρες. Ήδη από χθες το βράδυ, αστυνομικοί ειδοποιούσαν δημοσιογράφους και αλληλέγγυους να απομακρυνθούν από τον καταυλισμό ενόψει της επιχείρησης.

Idomeni #refugees http://www.ekathimerini.com/208899/article/ekathimerini/news/police-poised-to-evacuate-idomeni-refugee-camp

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης Ai Weiwei (@aiww) στις

http://www.ekathimerini.com/208899/article/ekathimerini/news/police-poised-to-evacuate-idomeni-refugee-camp

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Ai Weiwei (@aiww) στις

Idomeni http://www.ekathimerini.com/208899/article/ekathimerini/news/police-poised-to-evacuate-idomeni-refugee-camp

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Ai Weiwei (@aiww) στις

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ