ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

1.800 βαγόνια "εγκλωβισμένα" στην Ειδομένη

1.800 βαγόνια "εγκλωβισμένα" στην Ειδομένη Facebook Twitter
3

Μεγάλο πρόβλημα στις μεταφορές αλλά και οικονομική ζημιά που φτάνει ως τώρα το 1,5 εκατομμύριο ευρώ έχει προκαλέσει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ο εγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών στην Ειδομένη.

 Από τις 18 Νοεμβρίου, 1500 περίπου οικονομικοί μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί στο σημείο, εξαιτίας της άρνησης των αρχών της ΠΓΔΜ να τους επιτρέψουν τη διέλευση, με αποτέλεσμα να έχουν επηρεαστεί περίπου 1800 βαγόνια εντός και εκτός Ελλάδας, όπως δήλωσε το πρωί στον ΣΚΑΪ ο Πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Θανάσης Ζηλιασκόπουλος.

Στην ΠΓΔΜ έχουν εγκλωβιστεί 4 τρένα με προορισμό την Ελλάδα ενώ σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα έχουν επίσης εγκλωβιστεί τρένα που δεν μπορούν να κατευθυνθούν μέσω Σκοπίων στην Ευρώπη.

Όπως είπε επίσης ο κ. Ζηλιασκόπουλος, μεγάλοι πελάτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπως η Cosco, η Hewlett Packard και η Sony, αλλά και εισαγωγικές εταιρίες, εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια και τονίζουν ότι και εν όψει Χριστουγέννων θα δημιουργηθούν προβλήματα στην αγορά.

Σύμφωνα με τον ίδιο κάποιες από τις εταιρείες απειλούν να διακόψουν τη συνεργασία με την Ελλάδα ενώ δυσαρέσκεια υπάρχει και από ελληνικές εταιρείες.

 

3

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM