ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Κατεπείγουσα μεταφορά διαθέσιμων του Δημοσίου από αδρανείς λογαριασμούς στην ΤτΕ

Κατεπείγουσα μεταφορά διαθέσιμων του Δημοσίου από αδρανείς λογαριασμούς στην ΤτΕ Facebook Twitter
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC
16

Την κατεπείγουσα μεταφορά στην Τράπεζα της Ελλάδας των διαθέσιμων του Δημοσίου, που βρίσκονται σε 1.193 αδρανείς τραπεζικούς λογαριασμούς, ως τις 5 Ιουνίου, ημέρα καταβολής της δόσης στο ΔΝΤ, ζητά με έγγραφο του ο αν. υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Πρόκειται για λογαριασμούς φορέων της Κεντρικής Κυβέρνησης από τους οποίους οι 1.039 τηρούνται στην Τράπεζα Πειραιώς, 119 στην Εθνική Τράπεζα, 28 στην Alpha Bank και 7 στην Eurobank.

Η απόφαση αναφέρεται σε λογαριασμούς με ημερομηνία τελευταίας κίνησης μέχρι και την 31η/12/2009 ανεξαρτήτως υπολοίπου ποσού και των τραπεζικών λογαριασμών που παρουσιάζουν στις 15/03/2015 υπόλοιπο από 0,00 έως 99,99 ευρώ με ημερομηνία τελευταίας κίνησης τα έτη 2010-2014 και μέσο ετήσιο χρηματικό υπόλοιπο του έτους 2014 ίσο ή μικρότερο των 99,99 ευρώ.

Στην «εξαιρετικά επείγουσα» απόφαση του υπουργού τονίζεται ότι, «η μεταφορά των υπολοίπων και το κλείσιμο των λογαριασμών ολοκληρώνεται μέχρι την 5η Ιουνίου» ενώ τα υπόλοιπα αυτά «εισάγονται στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού, υπό τον ΚΑ Εσόδου 3916 ‘Χρηματικά υπόλοιπα περιουσίας ειδικών ταμείων, λογαριασμών και νομικών προσώπων που καταργούνται».

16

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
δεν διαφωνώ εντελώς με κάποια κατακριτικά σχόλια αλλά από τη αλλη γιατι να λιμνάζουν μικροποσά ? Αυτό δείχνει και την αδιαφορία κλπ των προηγούμενων. Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε πόσα χρόνια κάθονταν εκει τα χρήματα κατά περίπτωση. Είμαι σίγουρος πως θα έπεφτε γέλιο.
Άλλη μια είδηση καθαρά επικοινωνιακή και με μηδαμινό ουσιαστικό αντίκρισμα. Άλλο είναι το νόημα. Προλειαίνεται το έδαφος σιγά σιγά και εξοικειώνεται ο κόσμος με τη λογική της επιδρομής στους λογαριασμούς.
Μου θυμίζουν εμένα όταν τον Δεκέμβρη έψαχνα στα καλοκαιρινά μήπως και βρω κανά πεντακοσάρικο(δραχμές εννοείται) ξεχασμένο απο το καλοκαίρι. Τους νιώθω.
Το πρόγραμμα του Σύριζα που δεν απαιτεί νέα δανεικά και δεν μπαίνει υπό διαπραγμάτευση, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, εφαρμόζεται!Πραγματικά τέτοιος ηγέτης-καφενείο γεννιέται μια φορά κάθε εκατό χρόνια!
Αφού είναι τόσο φιλάνθρωποι εκεί στο ΔΝΤ και την ΕΚΤ ας μη τα δεχτούν. Ακόμα και από ταμείο για ορφανά θα τα δέχονταν, ψάξε λίγο ποιοι φταίνε πραγματικά λοιπόν.
Σύντροφε Τρελελέ εμάς εδώ στην NKVD μας είχαν πει για κούρεμα, στάση πληρωμών και τέτοια. Ακόμα τα λένε αλλά μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει τους πληρώνουν τους τοκογλύφους. Λες να μας δουλεύουν εδώ στα Κεντρικά;
aiginitissa το πλιάτσικο στα διαθέσιμα νοσοκομείων, δήμων, πανεπιστημίων και όλων των φορέων του δημοσίου σε ενόχλησε ή κι εκεί δεν ήταν πλιάτσικο κατά τη γνώμη σου;