ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Υποβάθμισε την Ιαπωνία ο Fitch

Υποβάθμισε την Ιαπωνία ο Fitch Facebook Twitter
2

Σε υποβάθμιση της αξιολόγησής του για το αξιόχρεο της Ιαπωνίας σε Α από Α+, με σταθερή προοπτική, προχώρησε ο οίκος Fitch.

Σύμφωνα με τον οίκο ο λόγος για την υποβάθμιση είναι ότι η  Ιαπωνία δεν περιλαμβάνει μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα στον προϋπολογισμό της. Ο κύριος όμως λόγος είναι το υψηλό  και αυξανόμενο επίπεδο του δημόσιου χρέους το οποίο ο Fitch προβλέπει ότι θα φθάσει στο 244% του ΑΕΠ μέχρι το τέλος του 2015.

Παράλληλα η ανάπτυξη της χώρας αναμένεται να είναι μικρότερη, στο  στο 1,35, από 1,5% το Μάρτιο.

2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Που ειστε εσεις που δεν μασατε κουτοχορτο οπως εμεις και γνωριζετε πως αυτο ειναι σκοπιμο και οτι απο πισω κρυβονται οι Κερδοσκοποι να σχολιασετε;Btw με μια απλη αναζητηση στον Γουγλη βρισκεις οτι το Ισραηλ ειναι καπου στην 30 κατι θεση με βαθμολογια Α.
To αν μασάς κουτόχορτο ή όχι είναι δικό σου θέμα, πάντως δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εξυπνάδα, για να καταλάβει κάποιος ότι πίσω απο κάθε τέτοια ανακοίνωση, κρύβονται οι κερδοσκόποι. Η Ρωσία με 9% δημόσιο χρέος, και με τα αποδεδειγμένα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικών πόρων στο κόσμο, βρίσκεται-την έριξαν στο βββ, η Ιαπωνία που εισάγει όλες τις πρώτες ύλες, με αυτό το τερατώδες δημόσιο χρέος, και με υπερπληθωριστικό γιέν, πιο πληθωρισμένο ακόμα κι απο το δολάριο, "υποβαθμίστηκε στο Α, κρίνε μόνος σου και βγάλε συμπέρασμα τι συμβαίνει. Φιλική συμβουλή απο έναν που ζεί απο τις χρηματιστηριακές συναλλαγές, αν δεν μπορείς απο τα παραπάνω να βγάλεις κάποιο ασφαλές συμπέρασμα, απλά μη κάνεις σχόλια σαν κι αυτό που έκανες, μείνε παρατηρητής, κάτι περισσότερο θα μάθεις. Φιλικά πάντα.