ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

1,5 δισεκ. σε εμβάσματα έστειλαν στο εξωτερικό 5 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι

1,5 δισεκ. σε εμβάσματα έστειλαν στο εξωτερικό 5 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι Facebook Twitter
5

1,5 δισεκατομμύριο ευρώ σε εμβάσματα έβγαλαν στο εξωτερικό 5.260 δημόσιοι υπάλληλοι, όπως προέκυψε από τους ελέγχους του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τα ποσά αυτά βγήκαν στο εξωτερικό από το 2000 ως σήμερα. 415 υπάλληλοι που είχαν βγάλει εμβάσματα πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ στο εξωτερικό παραιτήθηκαν κατά τη διάρκεια του ελέγχου.

Τη λίστα με τους συγκεκριμένους 415 υπαλλήλους παρέδωσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), Κατερίνα Σαββαΐδου.

Οι 241 από τους 415 αποχωρήσαντες, είναι ιατρικό προσωπικόενώ 101 είναι πρώην εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων.

5

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Αντιστοιχεί, κατά μέσο όρο, στο σεβαστότατο ποσό των 285171 € (και κάτι ψιλά) ανά ΔΥ. Το ουσιαστικό, κατά την άποψη μου, ζήτημα δεν είναι το ότι έβγαλαν τα χρήματα έξω: θα υποθέσω μάλιστα καλοπροαίρετα ότι σε ορισμένες περιπτώσεις αποτελούν οικονομίες μίας ζωής (ειδικά για ζευγάρια εργαζόμενων που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, άρα είχαν καιρό να κάνουν κομπόδεμα ή εργαζόμενους σε ΔΕΚΟ - τα γνωστά αμαρτωλά ρετιρέ με τις υπεραμοιβές) που αποφάσισαν να μην εμπιστευτούν τις ταλανιζόμενες εγχώριες τράπεζες. Από αυτή την άποψη, δικαίωμα τους. Το θέμα είναι αλλού: τέτοια ποσά δημιουργούν εύλογες υποψίες για παράνομο πλουτισμό, μέσω χρηματισμού. Ειδικά οι κατηγορίες που αναφέρθηκαν, δηλαδή γιατροί (φακελάκι) και εκπαιδευτικοί (ιδιαίτερα = φακελάκι σε άλλη εκδοχή) θα μπορούσαν να ανήκουν σε αυτές τις περιπτώσεις. Θεωρώ ότι μία συσχέτιση των ποσών που μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό με το νόμιμα δηλωμένο εισόδημα ανά περίπτωση θα ήταν αποκαλυπτική και θα ξεκαθάριζε την ήρα από το στάρι.
Αδύνατον, οι Δ.Υ. τέτοια πράγματα; Αυτοί που πάντα απεργούσαν για το καλό μας; Κάποιο λάκο έχει η φάβα. Πρόκειται σίγουρα για δάκτυλο της νέας τάξης πραγμάτων.ΥΓ. Βάστα γερά τρόικα, μη μείνουμε ξανά μόνοι με αυτή τη μάστιγα.