ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

O Ζούκερμπεργκ θέλει να εξαλείψει κάθε θανατηφόρα ασθένεια μέχρι το τέλος του αιώνα

O Ζούκερμπεργκ θέλει να εξαλείψει κάθε θανατηφόρα ασθένεια μέχρι το τέλος του αιώνα Facebook Twitter
0
O Ζούκερμπεργκ θέλει να εξαλείψει κάθε θανατηφόρα ασθένεια μέχρι το τέλος του αιώνα Facebook Twitter
Τεράστια προβλήματα, στων οποίων τη λύση θέλω να συνεισφέρω, για να δημιουργήσω έναν καλύτερο κόσμο για την κόρη μου και για τις επόμενες γενιές. Πράγματα που μπορώ να κάνω και να προσφέρω, προκειμένου να συνεισφέρω στην θεραπεία των πιο σοβαρών ασθενειών του πλανήτη, έως το τέλος του αιώνα

Τη στιγμή που στο σύνολο τους οι τεχνολογικοί κολοσσοί εμφανίζουν κάμψη για το 2016, το Facebook του Μαρκ Ζούκερμπεργκ - και παρά τα όποια προβλήματα και τις κρίσεις - εμφανίζεται σε πλήρη άνοδο και ανάπτυξη. 

Κι όχι μόνον αυτό: εδώ και καιρό ο ιδρυτής του κοινωνικού δικτύου "αντεπιτέθεται" τόσο με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και στρατηγικές, όσο και με ιδέες, που όπως φαίνεται επιθυμεί να αφήσουν το αποτύπωμα του στον πλανήτη και να συνδέσουν το όνομα του με κάτι πραγματικά καλό για την ανθρωπότητα. 

 

Τουλάχιστον αυτό εξομολογήθηκε πριν από λίγες μέρες κατά τη διάρκεια προωθητικών συναντήσεων για την νέα εταιρία "Chan Zuckerberg Initiative", την οποία συνέστησε μαζί με τη γυναίκα του Πρισίλα, την 1η Δεκεμβρίου του 2015, όταν ήρθε στον κόσμο η κόρη τους, Μάξιμα. 

"Αν και πάντα πιστεύω ότι το να φέρνουμε τον κόσμο σε επικοινωνία είναι το πιο σημαντικό που έχουμε δημιουργήσει μέχρι σήμερα, υπάρχουν κι άλλες παγκόσμιες προκλήσεις, στις οποίες νιώθω την ανάγκη να ανταποκριθώ. Τεράστια προβλήματα, στων οποίων τη λύση θέλω να συνεισφέρω, για να δημιουργήσω έναν καλύτερο κόσμο για την κόρη μου και για τις επόμενες γενιές. Πράγματα που μπορώ να κάνω και να προσφέρω, προκειμένου να συνεισφέρω στην θεραπεία των πιο σοβαρών ασθενειών του πλανήτη, έως το τέλος του αιώνα", είπε μεταξύ άλλων ο Ζούκερμπεργκ. 

Προς αυτόν τον μεγαλόπνοο στόχο, ο ιδρυτής του Facebook αποκάλυψε ότι θα κινηθεί υπέρ της αναβάθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος και της εξατομίκευσης του για κάθε μαθητή, προκειμένου να μην πηγαίνει χαμένο κανένα ιδιαίτερο ταλέντο, καμία κλίση ενός ανθρώπου, η καλλιέργεια της οποίας θα μπορούσε να σημάνει κάτι πραγματικά καλό για την ανθρωπότητα. 

Βέβαια, μετά από αυτές τις δηλώσεις, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σχολίασαν για ακόμη μία φορά το φιλανθρωπο-καπιταλιστικό σύστημα που προσπαθεί να εδραιώσει ο Ζούκερμπεργκ, μέσα από τον οργανισμό φιλανθρωπιών που έχει ιδρύσει με τη σύζυγο του και σε μια προσπάθεια να προσελκύσει νέους επενδυτές. 

Μάλιστα, η βαρύτητα των δηλώσεων του σε συνδυασμό με τη δαιμόνια δραστηριότητα του στις επιχειρήσεις και τον κόσμο τα τελευταία χρόνια έχουν πείσει πολλούς στις ΗΠΑ ότι ο Ζούκερμπεργκ εδώ και καιρό διακατέχεται και από πολιτικές φιλοδοξίες. Κι όπως χαρακτηριστικά σχολιάζεται σε επιχειρηματικές ιστοσελίδες, όπως το Inc, στην παρούσα φάση το "Ζούκερμπεργκ για Πρόεδρος" δεν φαίνεται καθόλου κακή ιδέα.  ΠΗΓΗ: Inc.com 

Τech & Science
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM