Εφαρμογή για τους πρόσφυγες κυκλοφόρησε η γερμανική κυβέρνηση

Εφαρμογή για τους πρόσφυγες κυκλοφόρησε η γερμανική κυβέρνηση Facebook Twitter
0

Μια νέα εφαρμογή για κινητά με Android, ονόματι Ankommen ("Άφιξη") που απευθύνεται στους πρόσφυγες που συνεχίζουν να καταφθάνουν στη χώρα, κυκλοφόρησε μόλις η Γερμανική κυβέρνηση.

 

Η νέα εφαρμογή, που μπορεί να κατεβάσει ο καθένας δωρεάν από το Google Play Store -κι οποία πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει και για iPhone, σύμφωνα με το επίσημο σάιτ της- έχει ως στόχο το να βοηθήσει τους νεο-εισελθέντες πρόσφυγες και αιτούντες ασύλου, να ενσωματωθούν στην Γερμανική κοινωνία, τις πρώτες εβδομάδες παραμονής τους στη χώρα.

 

Η εφαρμογή Ankommen είναι διαθέσιμη στα Αραβικά, τα Αγγλικά, τα Περσικά (Φαρσί), τα Γαλλικά και τα Γερμανικά και δεν απαιτεί σύνδεση στο Internet μετά την εγκατάστασή της. Παρέχει κάποια βασικά μαθήματα Γερμανικών, πληροφορίες για την διαδικασία αίτησης ασύλου καθώς και οδηγίες για την εξεύρεση εργασίας. Παράλληλα μέσω τoυ app, οι ενδιαφερόμενοι μαθαίνουν για κάποιες συνήθειες και έθιμα της γερμανικής κοινωνίας, με συμβουλές από άλλους μη-ντόπιους που ζουν στη χώρα.

 

 H πολύ χρήσιμη εφαρμογή, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ του Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Προσφύγων, της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εργατικού Δυναμικού, του Ινστιτούτου Goethe, και του ιδιωτικού τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού Bayerischer Rundfunk.

 

Να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη εφαρμογή στην Γερμανία που απευθύνεται σε πρόσφυγες, αφού έχει κυκλοφορήσει ήδη μια από την πόλη της Δρέσδης, η οποία απευθύνεται σε όσους πρόσφυγες καταφθάνουν εκεί, καθώς και ένα σάιτ που δημιουργήθηκε και συντηρείται από πρόσφυγες στην πόλη του Βερολίνου.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Τech & Science / H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Οι ερευνητές εξέτασαν 48 εργασίες που δημοσιεύθηκαν την περίοδο 2000-2023 και ανέλυσαν δεδομένα σχετικά με τη σύνδεση μεταξύ φυτικής διατροφής, καρδιαγγειακής υγείας και κινδύνου καρκίνου
NEWSROOM
Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Τech & Science / Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Μελέτη επιστημόνων υποδεικνύει 618 πρωτεΐνες που συνδέονται με 19 τύπους καρκίνου και θα μπορούσαν να οδηγούν σε διάγνωση περισσότερα από επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα
NEWSROOM
Φάρμακα για απώλεια βάρους θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 20%, διαπιστώνει μελέτη

Τech & Science / Φάρμακα για την απώλεια βάρους μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 20%, διαπιστώνει μελέτη

Συμμετέχοντες στη μελέτη, οι οποίοι έπαιρναν σεμαγλουτίδη είχαν 20% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού ή θανάτου λόγω καρδιαγγειακής νόσου
NEWSROOM