Πρόσφυγες στο Βερολίνο δημιούργησαν σάιτ πληροφόρησης για τους νεοαφιχθέντες

Πρόσφυγες στο Βερολίνο δημιούργησαν σάιτ πληροφόρησης για τους νεοαφιχθέντες Facebook Twitter
0

Ένα σάιτ αληλεγγύης και υποστήριξης με πολύτιμες πληροφορίες προς όλους τους νεοαφιχθέντες πρόσφυγες στη Γερμανική πρωτεύουσα, δημιούργησε μια ομάδα προσφύγων που έχει εγκατασταθεί εδώ και λίγο καιρό στο Βερολίνο.

Οι πληροφορίες που παρέχει το τρίγλωσσο σάιτ (Αγγλικά, Αραβικά και Φαρσί), σε όσους φτάνουν για πρώτη φορά στην πόλη, σφορούν σε καταλύμματα, νοσοκομεία, γυναικολόγους και άλλες ειδικότητες που μιλούν τις παραπάνω γλώσσες, κέντρα εκμάθησης της Γερμανικής γλώσσας και 250 ακόμα πληροφορίες που θα διευκολύνουν τις πρώτες ημέρες διαμονής τους, σε μια ξένη χώρα.

Μέσω του σάιτ, Arriving in Berlin, που δημιουργήθηκε με την αρωγή μη κυβερνητικών οργανώσεων και ενός Βερολινέζικου κέντρου μοντέρνας τέχνης, ακόμα και ένας μη έμπειρος χρήστης του internet, μπορεί να εντοπίσει στο χάρτη σημεία παροχής νομικών πληροφοριών που αφορούν σε προσφυγικά ζητήματα αλλά και εστιατόρια και καφέ που σερβίρουν φαγητά που είναι κοντά στην κουλτούρα των προσφύγων.

Η αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία, παραπέμπει στο αντίστοιχο πολύγλωσσο σάιτ της Google "Refugee Info", που λειτουργεί ήδη στη Λέσβο και την Κω, το οποίο βοηθά τους πρόσφυγες να εντοπίσουν το που βρίσκονται και τους παρέχει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τις πρώτες κινήσεις τους επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Έξι στους δέκα ενήλικες θα έχουν κάποιο είδος καρδιαγγειακής νόσου τα επόμενα 30 χρόνια, λέει μελέτη

Τech & Science / ΗΠΑ: Έξι στους δέκα ενήλικες θα έχουν κάποιο είδος καρδιαγγειακής νόσου τα επόμενα 30 χρόνια, λέει μελέτη

Την τελευταία δεκαετία παρατηρήθηκε αύξηση των παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη μελέτη της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας
NEWSROOM