Εκτύπωση ρούχων και υφασμάτων μέσω 3D printer

Εκτύπωση ρούχων και υφασμάτων μέσω 3D printer Facebook Twitter
O 3D printer υφασμάτων και ρούχων Electroloom
0

Ένα πολλά υποσχόμενο project που ίσως φέρει την επανάσταση στο χώρο της μόδας, ακολουθώντας το κύμα ραγδαίων εξελίξεων που φέρνει η τρισδιάστατη εκτύπωση σε πολλούς κλάδους, δημοσίευσε προ ολίγου το Engadget.

Πρόκειται για τον Electroloom. Έναν ειδικά τροποποιημένο 3D printer που όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί του έχει την ικανότητα να εκτυπώνει πατρόν από μπλούζες, φούστες, καπέλα κ.α. ενδύματα, που έχουν σχεδιαστεί σε εξειδικευμένο πρόγραμμα τρισδιάστατης σχεδίασης.

Έτσι εάν καρποφορήσουν τα σχέδια της ομάδας του Electroloom, σε μερικά χρόνια ίσως να μη χρειάζεται να πηγαίνουμε σε μαγαζιά ρούχων αλλά να κατεβάζουμε από το internet ή να σχεδιάζουμε μόνοι μας τα ρούχα που θα παράγουμε οι ίδιοι μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Εκτύπωση ρούχων και υφασμάτων μέσω 3D printer Facebook Twitter

Ο Electroloom, που διεκδικεί μέσω της σελίδας του στο Kickstarter 50.000 δολάρια, κι έχοντας ήδη καταφέρει να συγκεντρώσει σχεδόν ολόκληρο το ποσό χρηματοδότησης, χρησιμοποιεί ένα ειδικό μίγμα υγρής πολυεστέρας και βαμβακιού που μετατρέπεται σε ίνες και εκτυπώνει ολόκληρα κομμάτια υφάσματος ή ρούχα. 

Δείτε το βίντεο παρουσίασής του:

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM