ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα υπεύθυνα για τη μετάδοση ιών στον υπολογιστή

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα υπεύθυνα για τη μετάδοση ιών στον υπολογιστή Facebook Twitter
1

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Guardian, μπορεί τα ηλεκτρονικά τσιγάρα να θεωρούνται λιγότερο επιβλαβή από τα κανονικά για την υγεία του καπνιστή, αλλά σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, μπορεί να μην είναι και τόσο αθώα για την μετάδοση ιών στον υπολογιστή, μέσω της θύρας USB όπου συνδέονται για να φορτιστούν.

Το δημοσίευμα επικαλείται την περίπτωση χρήστη του Reddit ο οποίος κόλλησε malware από άγνωστη πηγή, έως ότου διαπίστωσε ότι ο ιός δεν πρήρχετο από κάποιο site που επισκέφθηκε, αλλά από το ηλεκτρονικό του τσιγάρο το οποίο σύνδεσε για να το φορτίσει μέσω της θύρας USB του υπολογιστή του. 

"Το Κινεζικής προέλευσης -και αγνώστων λοιπών στοιχείων- ηλεκτρονικό τσιγάρο είχε το malware εγκατεστημένο στην έξοδο φόρτισης USB. Μόλις το σύνδεσα στην αντίστοιχη θύρα του υπολογιστή, το malware επικοινώνησε με κάποια βάση δεδομένων και 'μόλυνε' το σύστημα", αναφέρει ο άτυχος χρήστης.

Ειδικοί σε θέματα ασφαλείας, πάντως, επιβεβαιώνουν ότι η συγκεκριμένη περίπτωση έχει βάση, αφού ο νέος τύπος ιών "BadUSB" που βρίσκεται προεγκατεστημένος στα κυκλώματα συσκευών USB -όπως στικάκια- μεταδίδεται μόλις ο χρήστης συνδέσει την συσκευή μέσω αυτής της θύρας στον υπολογιστή.

Οι καταναλωτές πάντως μπορούν να λάβουν τα μέτρα τους, εγκαθιστώντας τις πιο ανανεωμένες βερσιόν των προγραμμάτων καταπολέμησης ιών στους υπολογιστές τους, και αγοράζοντας συσκευές από αξιόπιστους προμηθευτές, συνιστούν οι ειδικοί.

[ΠΗΓΗ]

Τech & Science
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια