ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ακόμη και το Tumblr χρησιμοποιήθηκε από Ρώσους για fake news στις αμερικανικές εκλογές

Ακόμη και το Tumblr χρησιμοποιήθηκε από Ρώσους για fake news στις αμερικανικές εκλογές Facebook Twitter
0

H πλατφόρμα blogging Tumblr έχει αποκαλύψει 84 λογαριασμούς οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν από μια σκιώδη ρωσική ομάδα στο διαδίκτυο για να εξαπλωθεί η παραπληροφόρηση κατά τη διάρκεια των εκλογών στις ΗΠΑ το 2016.

Το Tumblr δήλωσε ότι ανακάλυψε το ενορχηστρωμένο σχέδιο στα τέλη του 2017, βοηθώντας σε μια έρευνα που οδήγησε στο να απαγγελθούν κατηγορίες σε 13 άτομα που συνδέονται με τη Ρωσική Internet Research Agency (IRA).

Η ανακοίνωση προσθέτει το Tumblr στον κατάλογο των πλατφορμών του διαδικτύου που χρησιμοποιήθηκαν μια καμπάνια social media με στόχο να επηρεαστούν οι εκλογές του 2016 και να ενισχυθεί η προσπάθεια του Ντόναλντ Τραμπ να νικήσει τη Χίλαρι Κλίντον.


Στην ανακοίνωσή του το Tumblr δήλωσε πως ανακάλυψε ότι οι λογαριασμοί «χρησιμοποιήθηκαν ως μέρος μιας εκστρατείας παραπληροφόρησης στις εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ».

Η εταιρεία δήλωσε ότι ενημέρωσε τις αρχές, τερμάτισε τους λογαριασμούς και διέγραψε τις δημοσιεύσεις ενώ παρασκηνιακά συνεργάστηκε  με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Το Tumblr προσθέτει ότι είναι πλέον ελεύθερο να αποκαλύψει το τι συνέβη και παρουσίασε τα βήματα που έγιναν  στη συνέχεια για την προστασία της πλατφόρμας από περαιτέρω εκστρατείες παραπληροφόρησης.

Επίσης, δημοσιοποίησε τα 84 ονόματα χρηστών που συνδέονταν με το ρωσικό τιμ των τρολς, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να δουν εάν είχαν αλληλεπιδράσεις μαζί τους.

«Είμαστε αφοσιωμένοι στη διαφάνεια και θέλουμε να γνωρίζετε όλα όσα γνωρίζουμε», ανέφερε η δήλωση.

Τech & Science
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM