Google: Πώς να επαναφέρετε το κουμπί «View Image» στην αναζήτηση του Google Images

Google: Πώς να επαναφέρετε το κουμπί «View Image» στην αναζήτηση του Google Images Facebook Twitter
0

Πριν λίγες ημέρες η Google υπέγραψε μια συμφωνία με την Getty Images. Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας η Google έπρεπε να τροποποιήσει την προβολή φωτογραφιών στο Google Images, έτσι ώστε οι χρήστες να μην έχουν πρόσβαση στους συνδέσμους των φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης του πρακτορείου.

Όπως αναφέραμε την προηγούμενη εβδομάδα η Google αφαίρεσε το κουμπί «Προβολή εικόνας» (View Image) από την μηχανή αναζήτησης του Google Images. Η αλλαγή αυτή σήκωσε ένα κύμα διαμαρτυριών στον κυβερνοχώρο αλλά με επίσημες δηλώσεις η Google ανακοίνωσε ότι πρόκειται να κάνει πίσω στην απόφασή της. Έτσι, τόσο η προβολή μιας εικόνας υψηλής ανάλυσης όσο και η αποθήκευσή της έγιναν πιο χρονοβόρες για τους χρήστες.

Ευτυχώς, κάποιοι προγραμματιστές δούλεψαν άμεσα για να λυθεί το πρόβλημα.

Απλά, εγκαταστήστε αυτήν την επέκταση στο πρόγραμμα περιήγησης (δυστυχώς, μόνο για τους Chrome και Opera browsers) και θα δείτε το κουμπί να επιστρέφει πίσω, εκεί όπου θα έπρεπε να είναι, την επόμενη φορά που θα κάνετε μια αναζήτηση φωτογραφίας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Startpage, μια ισχυρή και ανώνυμη μηχανή αναζήτησης που λειτουργεί μέσω της μηχανής του Google και η οποία είναι σε θέση να σας εμφανίζει τις ίδιες εικόνες όπως η Google μαζί με ένα εύχρηστο τρόπο να τις αποθηκεύετε – για το Startpage δεν απαιτείται καμία επέκταση.

Εάν φυσικά δεν θέλετε να προδώσετε την πίστη σας στον έμπειρο γίγαντα της πληροφορίας και προτιμάτε να μείνετε κολλημένοι στην Google τότε μερικά έξτρα κλικ θα σας δείχνουν την εικόνα υψηλής ανάλυσης, απλά λόγω της συμφωνίας με την Getty η Google έπρεπε να αφαιρέσει τον εύκολο τρόπο. Μπορείτε, λοιπόν, να κάνετε δεξί κλικ πάνω στην εικόνα που σας ενδιαφέρει από τα αποτελέσματα της αναζήτησης, και μετά να πατήσετε να ανοίξετε την εικόνα σε νέα καρτέλα («Open image in a new tab»).

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν κατά πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Τech & Science / Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Οι περιοχές της Ελλάδας με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής - Σε ποιες περιοχές ζουν οι μακροβιότεροι Ευρωπαίοι και πού στην Ευρώπη καταγράφεται το χαμηλότερο προσδόκιμο
NEWSROOM