Google: Kαταργεί τους άμεσους σύνδεσμους σε φωτογραφίες της Getty Images

Google: Kαταργεί τους άμεσους σύνδεσμους σε φωτογραφίες της Getty Images Facebook Twitter
0

H Getty Images και η Google ανακοίνωσαν τη συμφωνία μιας πολυετούς σύμπραξης παγκόσμιας αδειοδότησης, σχεδόν δύο χρόνια μετά την καταγγελία της Getty σχετικά με το δίκαιο ανταγωνισμού εναντίον της Google στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας, η Google θα τροποποιήσει την αναζήτηση εικόνων για να βελτιώσει την απόδοση των εργασιών και των δύο συνεισφερόντων. Οι αλλαγές θα περιλαμβάνουν επίσης την προβολή των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας των φωτογραφικών και την κατάργηση των συνδέσεων προβολής εικόνων στη διεύθυνση URL της εικόνας. Αυτό σημαίνει ότι σύντομα όταν κάνετε κλικ στο κουμπί «Προβολή Εικόνας», θα μεταφέρεστε στην επίσημη θέσης της εικόνας στη φωτοθήκη της Getty Images, αντί να μεταφέρεστε στη διεύθυνση URL που πιθανώς την έχει χρησιμοποιήσει.

Η καταγγελία του Απριλίου του 2016 (την οποία απέσυρε επίσημα η Getty), κατηγορούσε την Google ότι με το Images, δημιούργησε μια εναλλακτική γκαλερί «περιεχομένου υψηλής διακριτικής ευχέρειας και πνευματικής ιδιοκτησίας» και ότι «προωθούσε την πειρατεία με αποτέλεσμα να εκτελούνται εκτεταμένες παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων».

Η Getty κατηγόρησε επίσης την Google ότι παραμόρφωσε τα αποτελέσματα αναζήτησης υπέρ των δικών της υπηρεσιών. Η πρόσφατη συμφωνία εταιρικής σχέσης σημαίνει ότι η Google θα μπορεί να χρησιμοποιεί το περιεχόμενο της Getty Images στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, ειδικά στο τμήμα αναζήτησης εικόνων με το οποίο είε μεγάλο ζήτημα η Getty.

«Θα χορηγήσουμε άδεια χρήσης του περιεχομένου στην Google και θα συνεργαστούμε στενά μαζί τους για να βελτιώσουμε την απόδοση των εργασιών των συνεργατών μας, ώστε με αυτόν τον τρόπο να αναπτυχθεί ένα πιο σωστό οικοσύστημα ανεύρευσης φωτογραφικών», δήλωσε η Dawn Airey, CEO της Getty Images.

Η νέα αυτή συνεργασία είναι το αποτέλεσμα συνομιλιών μεταξύ της Google, των φωτογράφων και των εκδοτών σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η μηχανή αναζήτησης θα μπορούσε να παράσχει καλύτερες και πιο αποτελεσματικές αποδόσεις για όλους στην αναζήτηση εικόνων.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM