ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
17.8.2018 | 01:43

Ανάσταση Χριστού

Δεν είναι καθόλου επίκαιρο αλλά θέλω να ρωτήσω, αν γνωρίζει κάποιος, κάτι για την Ανάσταση του Χριστού που, αν και διδάχτηκα σίγουρα στα 12 χρόνια κατήχησης στο σχολείο (προφανώς απέτυχε η κατήχηση), δεν θυμάμαι (έχουνε περάσει και χρόνια).Στην ιστορία αυτή, ο Χριστός ήταν πεθαμένος για τρεις μέρες. Φαντάζομαι αυτό το τριήμερο θα ήταν στον Παράδεισο που περιγράφεται από την θρησκεία του. Μετά, ξαναγύρισε και εμφανίστηκε σε ορισμένους από τους πιστούς του, σωστά; Μετά από μερικές εμφανίσεις, ξαναπήγε στον Παράδεισο, καταλαβαίνω.Τα έχω καταλάβει σωστά;Και το νόημα αυτής της ιστορίας είναι ότι είναι παντοδύναμος, πιο δυνατός κι από τον Θάνατο, άρα αυτός είναι που έφτιαξε τη ζωή και το θάνατο; Ή κάτι άλλο;Σε μια άλλη θρησκεία, το Δωδεκάθεο, η Περσεφόνη πηγαινοέρχεται μεταξύ του κόσμου των ζωντανών και των νεκρών κάθε εξάμηνο (καλοκαίρι-χειμώνας) αλλά το νόημα δεν είναι ότι είναι παντοδύναμη αλλά ότι η ζωή είναι αέναη και ξαναγεννιέται. Μήπως δεν έχω καταλάβει το νόημα της Ανάστασης της χριστιανικής θρησκείας; Μήπως εννοεί και πάλι ότι η φύση ξαναγεννιέται ό,τι και να κάνουμε;(Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας.)
2
 
 
 
 
σχόλια
Δεν τα έχεις καταλάβει καλά. Και εδώ δεν νομίζω ότι είναι ο κατάλληλος χώρος για να μαθεις, καταλάβεις, κατηχηθείς, λύσεις απορίες κλπ για ένα τέτοιο θέμα. Περισσότερο θα μπερδευτείς.
Αν σε ενδιαφέρει όντως η ιδεολογία και η ορθόδοξη ερμηνεία πίσω από την Ανάσταση του Κυρίου, απευθύνσου σε έναν ιερέα ή ένα θεολόγο. Κατά τη γνώμη μου, κακώς το συγχέεις με το μύθο της Περσεφόνης, καθώς εκεί η Περσεφόνη δεν πήγε οικειοθελώς στον Άδη αλλά την απήγαγε ο Πλούτωνας. Έπειτα, με δική του άδεια περνούσε το χρόνο της στη γη. Ο Χριστός αναστήθηκε όμως από μόνος του, με δική του πρωτοβουλία αν θες, όπως και ήξερε από πριν ότι θα πεθάνει. Επομένως, έχουμε δύο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις, κάθε ιστορία έχει εντελώς διαφορετικό προσανατολισμό, ενδεικτικό της εκάστοτε ιδεολογίας.