Το Chaπter στην Κηφισιά ασπάζεται τη φιλοσοφία του simple food

Φρέσκες και ποιοτικές πρώτες ύλες δίνουν πιάτα με νοστιμιά και ισορροπία

14.2.2018 | 16:10
Το Chaπter στην Κηφισιά ασπάζεται τη φιλοσοφία του simple food
Rεβιθάδα που συνδυάζεται με σαρδέλες σχάρας (€9,50).

 

Οι οπαδοί του simple food πολλαπλασιάζονται σε όλο τον κόσμο. Και αυτό δεν μπορείς να το θεωρήσεις παράδοξο, αφού ήταν αναμενόμενο να υπάρχουν προσεγγίσεις που θα αντιτάσσονταν στην ολοένα αυξανόμενη πολυπλοκότητα υλικών και τεχνικών στις οποίες κατέφυγαν οι σεφ στην προσπάθειά τους να διαφοροποιηθούν και να καινοτομήσουν.

 

Η προσέγγιση του simple food είναι τόσο απλή όσο και το όνομά της. Φρέσκες και ποιοτικές πρώτες ύλες που αντιμετωπίζονται με σεβασμό στο μαγείρεμα και, παίρνοντας ενδεχομένως αφορμές από τοπικές παραδόσεις, δίνουν πιάτα με νοστιμιά και ισορροπία, ικανά να σου φτιάξουν τη διάθεση και όχι να σε προβληματίσουν.

 

Αυτή ακριβώς τη φιλοσοφία ασπάζεται το Chaπter που στήθηκε σε μία από τις πιο όμορφες μικρές πλατείες του κέντρου της Κηφισιάς, στην πλατεία Αγίου Δημητρίου. Ένα μικρό, ζεστό εστιατόριο που φιλοδοξεί να προσφέρει απλό, σπιτικό φαγητό, γιατί οι δημιουργοί του θεωρούν ότι αυτό μπορεί να είναι η καλύτερη συμβολή στο σύγχρονο διατροφικό σκηνικό.

 

Το Chaπter στην Κηφισιά ασπάζεται τη φιλοσοφία του simple food
Kαρδιές μαρουλιού, ντοματίνια cherry και γαρίδες όλο γλύκα με ντρέσινγκ λεμονιού (€14).

 

Έτσι, το Chaπter επιλέγει κουζίνα ελληνική μαζί με όλες τις επιρροές που αυτή έχει δεχτεί και συνεχίζει να δέχεται από το ευρύτερο μεσογειακό ρεπερτόριο και όχι μόνο. Ο ιδιοκτήτης Απόστολος Σύρος, σεφ με εμπειρία πολλών χρόνων και στο εξωτερικό, έδωσε την κατεύθυνση στην κουζίνα όπου ο Νίκος Βλαχάκης μαγειρεύει συνταγές ελληνικές με επιρροές από Ασία, Μαρόκο και Ευρώπη.

 

Η σούπα μανιταριών φτιάχνεται με φρέσκα μανιτάρια και κεφαλοτύρι Ίου (€8) και είναι γευστική στην κάθε της κουταλιά. Η τάρτα με την καπνιστή μελιτζάνα, ενισχυμένη διακριτικά με κύμινο, είναι ασυναγώνιστη, καλοφτιαγμένη και απολαυστική (€9,50).

 

Και οι τέσσερις σαλάτες του καταλόγου παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Επιλέξαμε αυτήν με τις τρυφερές καρδιές μαρουλιού, τα ντοματίνια cherry, ψιλοκομμένους κύβους κόκκινης πιπεριάς και γαρίδες όλο γλύκα, ιδανικά ψημένες στη σχάρα, με ντρέσινγκ λεμονιού (€14).

 

Το Chaπter στην Κηφισιά ασπάζεται τη φιλοσοφία του simple food
Fish and chips με μυλοκόπι (€14,50).

 

Ορεκτική είναι η ρεβιθάδα που συνδυάζεται με σαρδέλες σχάρας (€9,50). Μικρόσπερμα ρεβίθια σιγοντάρουν γευστικά τις ιδανικά ψημένες σαρδέλες. Πολύ ωραία ιδέα και απόλυτα γευστική είναι τα dumplings με χοιρινό μπούτι σε μαστόρικα φτιαγμένη σάλτσα φρικασέ, με ελαφρύ αυγολέμονο που μπαίνει στο τέλος (€13,50). Είναι από τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε.

 

Σε ανταμείβει με την ωραία, τραγανή κρούστα του το μυλοκόπι και οι τηγανητές σαν λουκουμάδες πατάτες που αποκαλύπτονται πίσω από το πιάτο Fish and chips (€14,50).

 

Το Chaπter στην Κηφισιά ασπάζεται τη φιλοσοφία του simple food
Το Chaπter είναι συνολικά μια τίμια επιλογή για καλοφτιαγμένο φαγητό και φιλοξενία που δεν θα σε προβληματίσει, όσες φορές κι αν το επισκεφτείς.

 

Η οινική λίστα είναι φτιαγμένη από έναν σπουδαίο γνώστη του κρασιού, τον σομελιέ Γιάννη Καϋμενάκη, και η υπογραφή του φαίνεται τόσο στη δομή και στις ετικέτες όσο και στη σωστή τιμολόγηση. Το Chaπter είναι συνολικά μια τίμια επιλογή για καλοφτιαγμένο φαγητό και φιλοξενία που δεν θα σε προβληματίσει, όσες φορές κι αν το επισκεφτείς.

Αγίου Δημητρίου 17, Κηφισιά
210 8016208
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού