«Σουτζουκάκια σμυρναίικα αλλιώς»: ταρτάρ Black Angus με σίσο, oyster sauce, κύμινο και γαρίφαλο. Δίπλα, κρέμα αβοκάντο με μιρίν και πιπεριά κέρατο που συνοδεύουν τσιπς ρυζιού.
«Σουτζουκάκια σμυρναίικα αλλιώς»: ταρτάρ Black Angus με σίσο, oyster sauce, κύμινο και γαρίφαλο. Δίπλα, κρέμα αβοκάντο με μιρίν και πιπεριά κέρατο που συνοδεύουν τσιπς ρυζιού.

 

Τη μαγειρική υπογραφή του Χριστόφορου Πέσκια την αναγνωρίζεις με ευκολία και στο καινούργιο μενού του εστιατορίου Balthazar. Περιλαμβάνει εκπλήξεις, φαντασία, δημιουργικότητα, στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον πρωτοπόρο σεφ. «Το μενού έχει δομηθεί πάνω στην ελληνική fusion κουζίνα με πινελιές από τη Μέση Ανατολή. Έμφαση δίνεται στα ελληνικά προϊόντα» εξηγεί ο Χριστόφορος.

 

Δυνατό ξεκίνημα με καρπάτσιο λαβράκι, αχινό, φέτες αυγοτάραχο, πιπεριές χαλαπένιο σε ροδέλες, νερό ντομάτας που δίνει την οξύτητα, σταγόνες passion fruit και λάδι βασιλικού (€16). Ένα πιάτο με μοντέρνα γευστική αισθητική, με τη λεπτότητα του ψαριού να δανείζεται την οξύτητα από την ευφυή προσθήκη του νερού ντομάτας και να απογειώνεται από τα φίνα υλικά που συμμετέχουν.

 

Το ανήσυχο πνεύμα του σεφ εκφράζεται στα δημιουργικά «σουτζουκάκια σμυρναίικα αλλιώς», όπως γράφει στο μενού. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ταρτάρ Black Angus με σίσο, oyster sauce, κύμινο και γαρίφαλο, δίπλα κρέμα αβοκάντο με μιρίν και πιπεριά κέρατο που συνοδεύουν τσιπς ρυζιού (€15). Ένα ιδιαίτερο πιάτο το οποίο θα σε εκπλήξει με τη βελούδινη υφή και την ευχάριστα πικάντικη γεύση του.

 

Στο μενού, κάτω από τον τίτλο «Τα έχεις κάνει σαλάτα», φιγουράρει το πιάτο Σιφναίικη Καππαροσαλάτα που επάνω της τοποθετείται ρεβιθοκεφτές ζυμωμένος με μπόλικο κόλιανδρο και συνοδεύεται με κρέμα από γυλωμένη μανούρα Σίφνου και σταγόνες chimichurri (€12).

 

Γοητευτικό και πλούσιο σε γεύση είναι το τορτελίνι σπανακόπιτα (€15). Πρόκειται για μια αποδομημένη σπανακόπιτα όπου το τορτελίνι γεμίζεται με σπανάκι και πράσο, περιχύνεται με λιωμένη φέτα και στην κορυφή της έχει καρφωμένα τραγανά φύλλα κρούστας καταπληκτική.

 

Τορτελίνι σπανακόπιτα: το τορτελίνι γεμίζεται με σπανάκι και πράσο, περιχύνεται με λιωμένη φέτα και στην κορυφή της έχει καρφωμένα τραγανά φύλλα κρούστας.
Τορτελίνι σπανακόπιτα: το τορτελίνι γεμίζεται με σπανάκι και πράσο, περιχύνεται με λιωμένη φέτα και στην κορυφή της έχει καρφωμένα τραγανά φύλλα κρούστας.

 

Από τα κυρίως, ευωδιαστό προσγειώθηκε στο τραπέζι το σιγομαγειρεμένο αρνάκι γάλακτος με γιαούρτι πρόβειο, σάλτσα από τον ζωμό του αρωματισμένη με θυμάρι και δίπλα άγουρο πλιγούρι freekeh, διακοσμημένο με σέσκουλο καμένο. Ένα πιάτο ανατολίτικο με χαρακτήρα και πλούσια γεύση (€19).

 

Κρατήστε χώρο για τα επιδόρπια. Ωραία η ιδέα της μηλόπιτας «παλιάς και καινούργιας», που την παραδοσιακή τάρτα μήλου συνοδεύει εντυπωσιακή μους πράσινου μήλου πάνω σε crumble (€10). Το Balthazar παραμένει σταθερή αξία στον χρόνο και με το νέο μενού του Πέσκια επιβεβαιώνει αυτή του την ιδιότητα.