Αγαπημένες γευστικές συνήθειες που συνδυάζονται με θέα τη θάλασσα, αυτό είναι το Napolitivo, το αγαπημένο all-day pizza bar των νοτίων προαστίων που παντρεύει τη ναπολιτάνικη κουζίνα με το aperitivo και δικαίως έχει πιστοποιηθεί από το Associazione Verace Pizza Napoletana (AVPN). 

 

Βέβαια, για να φτάσει κάποιος να δημιουργήσει αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα δεν αρκεί απλώς μια συνταγή. Η αγάπη για την ιταλική κουζίνα, οι premium πρώτες ύλες και οι pizzaioli που εκπαιδεύονται στη Νάπολη είναι κάποια από τα μυστικά της επιτυχίας. Έπειτα έρχεται το αριστοτεχνικό ψήσιμο της ζύμης που ωριμάζει για 24 ώρες ώστε να προσφέρει το αποτέλεσμα με το χαρακτηριστικό κυψελωτό στεφάνι που σε ταξιδεύει στα νότια της Ιταλίας. Άλλωστε, ο εντυπωσιακός custom made ξυλόφουρνος, που έχει έρθει από τη Νάπολη και έχει χτιστεί από τούβλα Βεζούβιου, βάζει τη δική του υπογραφή σε κάθε συνταγή.

 

Αν είσαι λάτρης του κλασικού, μπορείς να επιλέξεις την παραδοσιακή Margarita που μαγεύει με την απλότητα της γεύσης της, ενώ στις πιο ιδιαίτερες προτάσεις θα βρεις τη Ricotta e Salsiccia ή την Tartufata με κρέμα μαύρης τρούφας. Από το μενού δεν λείπουν οι πληθωρικές pasta, τα δημιουργικά antipasti αλλά και δροσερές σαλάτες για να κάνεις τον δικό σου γευστικό συνδυασμό.

 

Napolitivo

 

Το aperitivo, αναπόσπαστο κομμάτι της ιταλικής κουλτούρας, συμπληρώνει τις στιγμές που απολαμβάνεις στο όμορφο πλακόστρωτο της μαρίνας Φλοίσβου. Στο Napolitivo η λίστα με κοκτέιλ και spritz είναι τεράστια και η επιλογή σε κρασιά ιταλικού και ελληνικού αμπελώνα θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς wine lovers. Τώρα που ανοίγει ο καιρός μπορείς να επιλέξεις και μια παγωμένη μπίρα – οι ετικέτες είναι πολλές και ανάμεσά τους η βραβευμένη από το Work Beer Cup, Draught Birra Moretti L’ Autentica. 

 

Το Napolitivo ξεκινά από νωρίς να σερβίρει την πιο αυθεντική εκδοχή της ιταλικής κουλτούρας με αρωματικό espresso και brunch και μέχρι το βράδυ προσφέρει γεύσεις που σε ταξιδεύουν στη γειτονική χώρα.

 

Μαρίνα Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο 210 9840112

Facebook: Napolitivo

Instagram: napolitivo

Οδηγός Γεύσης