«Tα αμέσως πιο φρέσκα κολυμπάνε στην θάλασσα». Το σλόγκαν αυτό συνοδεύει για περισσότερα από είκοσι χρόνια το εστιατόριο που βρίσκεται στο Κερατσίνι και τη Νέα Ερυθραία, προσφέροντας και στα δύο σημεία μια εμπειρία αυθεντικής ψαροφαγίας. Όταν λέμε αυθεντική, εννοούμε εκείνη τη γεύση που αναδεικνύει τα λεπτά χαρακτηριστικά της πρώτης ύλης, χωρίς να χρειάζεται φλύαρες προσθήκες. 


Εξάλλου, η αναζήτηση των άριστων υλικών είναι ένα στοίχημα που έχει κερδίσει το Ε/Γ Ταξιδεύοντας, έτσι έχει καταφέρει να συνεργάζεται αποκλειστικά με καΐκια απ’ όλη την Ελλάδα, επιλέγοντας φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Τα εποχικά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς καταφθάνουν όλον τον χρόνο στην κουζίνα για να χαρίσουν τη δική τους ξεχωριστή νοστιμιά και να εμπνεύσουν τις συνταγές που θα απολαύσεις στο Ε/Γ Ταξιδεύοντας.

 

Ε/Γ Ταξιδεύοντας: Ρετρό γεύσεις από την παλιά Αθήνα συνοδεύουν μια εμπειρία αυθεντικής ψαροφαγίας
Ο σεφ Ιορδάνης Ηλιάδης αναλαμβάνει να διαχειριστεί την καθημερινή «ψαριά» και να εμπνευστεί πιάτα που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς. Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LiFO


Ο σεφ Ιορδάνης Ηλιάδης αναλαμβάνει να διαχειριστεί την καθημερινή «ψαριά» και να εμπνευστεί πιάτα που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς. Τον πρώτο λόγο έχουν ψάρια ημέρας που μπορείς να επιλέξεις από τη βιτρίνα, αλλά δεν γίνεται να μην τα συνοδεύσεις με τις προτάσεις του μενού, που κάθε φορά κρύβει μια έκπληξη. Αυτήν τη φορά ανακαλύψαμε vintage πιάτα ημέρας που μας γυρίζουν στο παρελθόν με ξεκάθαρες αναφορές στη δεκαετία του ’70. Δοκιμάσαμε την κλασική αθηναϊκή σαλάτα –φρέσκα λαχανικά, ψάρι και σος μαγιονέζας– αλλά και τις ρετρό γαρίδες κοκτέιλ που είχαν κατακτήσει τους εστιατορικούς καταλόγους πριν ακόμα η ψαροφαγία καθιερωθεί ως comfort επιλογή. 


Στην κάρτα με τα πιάτα ημέρας –μικρή, αλλά εμπνευσμένη– ανακαλύψαμε και την «Ομελέτα του Ναύτη» με πατάτες και φέτα, αλλά και τις κροκέτες μπακαλιάρου σε τραγανό κουρκούτι μπίρας με σος ταρτάρ. Επιλογές που θα σε δελεάσουν –και έτσι πρέπει– όσο περιμένεις να ψηθεί αριστοτεχνικά το ψάρι της επιλογής σου.

 

Ε/Γ Ταξιδεύοντας: Ρετρό γεύσεις από την παλιά Αθήνα συνοδεύουν μια εμπειρία αυθεντικής ψαροφαγίας
Για το τέλος, το Ε/Γ Ταξιδεύοντας επιφυλάσσει μία ακόμα έκπληξη-blast from the past, κερνώντας γλυκά μιας άλλης εποχής. Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LiFO


Η ματιά του σεφ στη σύγχρονη θαλασσινή γεύση κάνει μια στροφή στο παρελθόν για να ξυπνήσει αναμνήσεις, δημιουργώντας μια εμπειρία που σχεδόν συγκινεί. Φυσικά, δεν γίνεται να μη δοκιμάσεις τα εκπληκτικά ωμά, σεβίτσε και ταρτάρ από ψάρι ημέρας, ή κάποιο από τα ζυμαρικά, όπως το κουσκούς με σουπιά στο μελάνι της. Για το τέλος, το Ε/Γ Ταξιδεύοντας επιφυλάσσει μία ακόμα έκπληξη-blast from the past, κερνώντας γλυκά μιας άλλης εποχής.


Το ταξίδι στη θαλασσινή γαστρονομία ξεκινά από το Κερατσίνι και τη Νέα Ερυθραία για να σε οδηγήσει σε μια εμπειρία που θα ευχαριστηθείς με όλες σου τις αισθήσεις.

 

Πλάτωνος 72, Κερατσίνι, 210 4324368 / Ευαγγελιστρίας 36, Νέα Ερυθραία, 
210 620 1572

www.taxidevontas.com 
Facebook Instagram

Οδηγός Γεύσης