Οι Σκωτσέζοι την πάτησαν!

Για πρώτη φορά η λίστα με τα καλύτερα ουίσκι του κόσμου, δεν περιλαμβάνει στην πεντάδα της κανένα από τη Σκωτία...

The LifO Team 3.11.2014 | 18:50

Οι Σκωτσέζοι την πάτησαν!

 

H βίβλος του ουίσκι του δημοσιογράφου και συγγραφέα Jim Murray είναι η πιο έγκριτη ίσως λίστα αξιολόγησης του συγκεκριμένου ποτού που εκδίδεται κάθε χρόνο και αξιολογεί όλα τα ουίσκι που κυκλοφορούν παγκοσμίως. Φέτος, ανακήρυξε για πρώτη φορά καλύτερο της χρονιάς ένα ουίσκι από την Ιαπωνία.

 

Το Yamazaki Single Malt Sherry Cask 2013 βρίσκεται στην πρώτη θέση της περιώνυμης βίβλου, αφήνοντας πίσω τους Σκωτσέζους και την παράδοσή τους στο εν λόγω ποτό. Αξίζει να αναφέρουμε πως ούτε στην πεντάδα υπάρχει σκωτσέζικο ουίσκι!

 

Οι Σκωτσέζοι την πάτησαν!

 

Στα δώδεκα χρόνια που εκδίδεται το βιβλίο του Murray αλλά και στην ιστορία του σκωτσέζικου ουίσκι αυτή είναι η πρώτη φορά που κάποια άλλη χώρα κατορθώνει να ξεπεράσει σε ποιότητα τη Σκωτία. Ο Murray χαρακτηρίζει το Yamazaki Single Malt Sherry Cask 2013 «ιδιοφυές», ενώ δηλώνει πως οι Σκωτσέζοι πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρά αυτή την αξιολόγηση.

 

To συγκεκριμένο ουίσκι, από το οποίο κυκλοφορούν μόνο 16.000 φιάλες, ωριμάζει για 12-15 χρόνια σε βαρέλια από τσέρι «Oloroso». Έτσι χτίζει το ιδιαίτερα γεμάτο σώμα του και το μοναδικό, φυσικό του χρώμα.

 

Στη δεύτερη και τρίτη θέση της λίστας φιγουράρουν τα αμερικανικά μπέρμπον William Larue Weller και Sazerac Rye 18 Year Old αντίστοιχα.